1.5 Ton Hamsi Dağıtılacak

Ankara Gölbaşı’nda 1,5 ton hamsi dağıtılacak.

Karadenizliler Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre, Gölbaşı ilçesinde bulunan Atatürk Sahil Parkı’nda vatandaşlara 1,5 ton hamsi ikramında bulunulacak.

Ankara Karadenizliler Derneği ve Gölbaşı Belediyesi’nin katkılarıyla, Atatürk Sahil Parkı’nda saat 13.00 ile 17.00 arası , 24 Aralık Pazar günü yapılacak Hamsi Festivali etkinliğinde Gazi Üniversitesi Gastronomi Topluluğu öğrencileri vatandaşlara hamsi ikram ederken Karadeniz yöresine ait halk oyunları sergilenecek.

Ayrıca etkinliğe Gölbaşı ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) öğrencileri ve Gölbaşı’ndan bazı karate ve taekwondo kulüpleri de katılacak.

Ankara halkını Hamsi Festivali’ne davet eden Ankara Karadenizliler Derneği Genel Başkanı Cemal Durmuş, "Karadenizliler Derneği olarak, kültürümüzü yaşatmak, hemşehrilerimizle buluşmak ve birlik beraberliğimizin tesisi için farklı bir etkinliğe imza atmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin mozaiği ve değerlerine bağlılığıyla tüm halkımızın kaynaşarak güzel bir gün geçirmesini umut ediyoruz. Ülkemizin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde biz de üzerimize düşen vazifeyi yerine getiriyoruz. Karadenizin vazgeçilmezi olan hamsiyi Ankaralılarla paylaşıyoruz. Bu etkinlikte 1,5 ton hamsi ikramını yaparken Karadenizin vazgeçilmezi olan kemençe ve horon ekibimizle keyifli anlar yaşatacağımıza inanıyorum. Yine bu etkinlikte ZİÇEV’deki kardeşlerimizin de bir araya gelerek onların hamsi pişirdiğine tanıklık edeceğiz. Gazi Üniversitesi’nden programımıza destek veren Gastronomi Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri de uzmanlıklarını bu programda sergileyecekler. Spor alanında da ŞEN-KAY Spor Akademisi öğrencileri müsabakalarıyla Atatürk Sahil Parkı’nı renklendirecek. Programımıza katkı sağlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a da bu vesileyle teşekkürlerimi sunarken tüm halkımızı programımıza davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA