Yer Altı Şehrini Ortaya Çıkaran Kepçe Operatörü İHA'ya Konuştu

Çorum’un İskilip ilçesinde, belediyeye ait iş makinelerinin çevre düzenlemesi yaptığı sırada yerin altında tarihi bir tünel bulunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü ekipleri bölgede kazı çalışması başlattı. Yapılan kazıda yer altında Osmanlı döneminden kalma bir dükkan bulundu.

Yer Altı Şehrini Ortaya Çıkaran Kepçe Operatörü İHA'ya Konuştu
Çevre düzenlemesi sırasında yer altı şehrinin bulunduğu tarihi yapıyı ortaya çıkaran kepçe operatörü Nazım Ceyhan, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Kepçe operatörü Ceyhan, çevre düzenlemesi yaparken kepçe ile yükleme yaptıklarını belirterek, “Ağırlığından makine çöktü. Çalışmaları durdurduk. Tekerin altına baktığımızda tünel olduğunu gördük. Burada tünel var dediler. Çalışmayı bıraktık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine haber verdik” dedi.

Çalışmalar sırasında bölgede olan İskilip Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Kopkop, Çarşı Camii civarında çevre düzenlemesi yaparken, caminin minaresinin arka kısmında kepçenin lastiğinin çukura düştüğünü belirterek, “Tekerin olduğu bölüm göçünce çalışmaları durdurduk. Kepçeciyi aşağı indirdim. Hemen ilgiyi yerlere bilgi verdim. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü ekipleri bölgede kazı çalışması başlattı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA