Uşak'ta 'AB Hibe Programları' Koordinasyon Toplantısı

Uşak'ta Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları koordinasyon toplantısı yapıldı.

Vali Salim Demir başkanlığında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) toplantı salonunda yapılan toplantıya, kaymakamlar, Valilik Hukuk Müşaviri Ayşe Şeyda Çağlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Demir, hibe fonlarından daha fazla faydalanmak için proje üretmek gerektiğini söyledi.

İlde AB proje sayısının artırılması için çalıştıklarını aktaran Vali Demir, "Nitelikli projeler üretmek istiyoruz. Günümüzde devlet kurumları olsun, özel sektör olsun projesiz bir işe kalkışmak sağlıksız sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle biz de ilimizdeki AB ile ilgili proje yapan birimleri bir araya getirerek hazırlanacak projelerin sayısını artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Vali Demir, şöyle konuştu:

"Ülke olarak kaynakları en etkin şekilde kullanmamız gerekir. Gelişip kalkınmada en önemli faktörlerden ikisi zaman ve paradır. Önemli oldukları için de en iyi şekilde değerlendirilmeli; heba edilmemelidir. Projesiz başlanılan bir işin devamlı ve sağlıklı olma olasılığı yoktur. Projesiz iş, sağlıksız olduğu gibi kaynakların israf edilmesi, zaman ve para kaybı demektir. Dolayısıyla, bizim işlerimizi projelendirerek yapmamız gerekmektedir. Öte yandan gerek devletimiz gerekse AB, mali desteklerini proje esaslı olarak yerine getirmektedirler. Bu nedenle daha çok proje demek, daha çok mali destek, daha çok yatırım, daha çok kalkınma demektir. Devletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamış oluruz."

Vali Demir’in konuşmasının ardından Uşak Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu yetkilileri tarafından sunum yapıldı.

Kaynak: AA