'Ülkemiz Terörün Belini Kırdı, Gündeminden Çıkardı'

Erzurum'da 2017'de yapılan operasyonlarda 2'si 'yeşil ve gri' listede yer alan 'sorumlu' düzeyinde olmak üzere 10 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği bildirildi Erzurum Valisi Azizoğlu:'Çok şükür ki ülkemiz terörün belini kırdı, artık gündeminden çıkardı. Kanmış ve kandırılmış, inanmış veya inandırılmış, kırılan ve kırdırılan, gençliği paramparça edilen gençlerimiz vardır. Bu evlatlarımız bizim evlatlarımızdı. Bunlara sahip çıkmak bizim olduğu kadar ailelerin de görevidir' 'İstiyoruz ki bu kış çocuklarımız ailelerinin yanında sıcak yataklarında yaşasın ve devletin şefkatli kollarına kendilerini teslim etsinler'

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Çok şükür ki ülkemiz terörün belini kırdı, artık gündeminden çıkardı. Kanmış ve kandırılmış, inanmış veya inandırılmış, kırılan ve kırdırılan, gençliği paramparça edilen gençlerimiz vardır. Bu evlatlarımız bizim evlatlarımızdı. Bunlara sahip çıkmak bizim olduğu kadar ailelerin de görevidir." dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere gittiği Karayazı ilçesindeki bir salonda gerçekleşen toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Azizoğlu, bölgede yaşanan terör olayları ve yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Vali Azizoğlu, yapılan çalışmalarla vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin yanında terörü destekleyen milis altyapısı ve ekonomik kaynakların çökertilmesinin hedeflendiğini aktardı.

- "2'si 'yeşil ve gri' listede 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Bu maksatla 2017 yılında bin 200 operasyon yapıldığını açıklayan Azizoğlu, şu bilgileri verdi:

"Erzurum'un Karayazı, Hınıs, Karaçoban ve Şenkaya ilçelerinde, başlarında 2'si 'yeşil ve gri' listede aranan 'sorumlu' düzeyde olmak üzere 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu yıl yapılan operasyonlar neticesinde 18 el yapımı patlayıcı düzeneği bulunmuş, 20 uzun namlulu silah, 1 makineli tüfek, 10 tabanca, 50 adet av tüfeği, 13 el bombası, 5 el ve 1 gece dürbünü, 1 telsiz, 50 adet av tüfeği, roketatarlara ait çeşitli cinste toplam 10 bin mühimmat ele geçirilmiştir. Jandarma ve polis operasyonları neticesinde 284 PKK/KCK, 55 DEAŞ ve 847 FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olmak üzere toplam bin 186 şüpheli yakalanmıştır. Adli makamlara sevk edilen bu şahıslardan 403'ü tutuklanmıştır."

Seyfettin Azizoğlu, bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması noktasında vatandaşların önemli desteği olduğunu belirtti.

Ortadoğu coğrafyasının 2017'yi sıkıntılı geçirdiğini anımsatan Azizoğlu, "İnşallah 2018 hem bölgemize hem de dünyaya huzur getirir. Ülkemiz kargaşa ve kavganın ortasında barışın ve kardeşliğin devam ettiği bir ada olarak kaldı. İnşallah 2018'de bu huzuru ve kardeşliği bütün komşu ülkelere ve dünyaya yayarız. Böylece her yerde huzuru ve barışı tesis etmiş oluruz." diye konuştu.

Vali Azizoğlu, insanların terör örgütleri tarafından kandırıldıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Onları beyhude bir çabanın peşinde koşturanlar onlar için bir şey yapmadı ve yapmayacaklar. Onlar dökülen kandan prim yapıyorlar ve kendilerine alan oluşturmaya çalışıyorlar. Halbuki ölen bizim çocuğumuz. O çocuklara da sahip çıkmak bizim görevimiz. Ailelerine kavuşmaları için iş ve aş temin ederek yaşamaları için bizler çaba sarf ediyoruz. Bunun için anne, baba ve sözü geçen büyüklerimizin de bu çabayı göstermelerini istiyoruz. Çok şükür ki ülkemiz terörün belini kırdı, artık gündeminden çıkardı. Kanmış ve kandırılmış, inanmış veya inandırılmış, kırılan ve kırdırılan, gençliği paramparça edilen gençlerimiz vardır. Bu evlatlarımız bizim evlatlarımızdı. Bunlara sahip çıkmak bizim olduğu kadar ailelerin de görevidir. İstiyoruz ki bu kış çocuklarımız ailelerinin yanında sıcak yataklarında yaşasın ve devletin şefkatli kollarına kendilerin teslim etsinler."

- "Tek huzur adası var o da Türkiye Cumhuriyeti'dir"

Azizoğlu, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele yürüttüğünü vurgulayarak, bu mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü dile getirdi.

"Bu çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz." diyen Seyfettin Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Onlar bizim için bir değer. Gelsinler ve devletin kolları arasında, bu topraklarda huzur içinde yaşayalım. Bizi birbirimize düşürenler, bu toprakların parçalanmasını isteyenlerdir. Bu savaş ve kargaşa ortamının içinde bir tek huzur adası var o da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu coğrafyanın insanlarına da huzursuzluk çıkarırlarsa, ki bunu 30 yıldır yapmaya çalışıyorlar. Dünyanın hiç bir ülkesi bu kadar darbeye, bu kadar düşmanlığa, ihanete dayanamazdı. Ama biz 80 milyon olarak dayandık. Çünkü bin yıldan bu yana vatan yaptığımız bu toprakların üzerinde bütün zorluklara ve ihanetlere karşı bir ve bütün olmuşuz. Böyle bir millet olduğumuz için de bize 30 yıldır bir şey yapamadılar."

Azizoğlu, terör örgütlerinin ülke kaynaklarını sömürdüğünü ve bunu önüne geçmek için mücadele edildiğine dikkati çekerek, "Artık bu kaynakları terörle uğraşmak için tüketmeyeceğiz. Kaynaklarımızı yol, fabrika, baraj yapmak için kullanacağız. Bize oyun oynayanlar ve dizlerimizin üzerine çökertmek isteyenlere sesleniyoruz ve artık dizlerimizin üzerine çökmeyeceğimizi söylüyoruz. Bunu tarih boyunca nasıl yaptıksa, hep birlikte yine yapacağız. Artık bölgede terörü değil tarımı, hayvancılığı, sağlığı, turizmi, ekonomiyi ve altyapıları konuşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Karayazı Kaymakamı Eyüp Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, bazı ilçe kaymakamları ile kurum yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Azizoğlu, daha sonra Karayazı Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.
Kaynak: AA