'Türkiye'nin İradesini Dolarla Satın Alamazsınız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın Kudüs tehdidine tepki göstererek, "Demokrasinin beşiği, dünyada dolarla satın alınacak iradeler arıyor. Sayın Trump, siz Türkiye’nin demokrasi iradesini dolarlarınızla satın alamazsınız, bizim kararımız bellidir" dedi.

'Türkiye'nin İradesini Dolarla Satın Alamazsınız'
2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs tasarısı lehine oy kullanacak Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere finansal desteği kesme tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirdi.

Erdoğan, “Amerika’ya ne diyorlar, ’demokrasinin beşiği’. Demokrasinin beşiği, dünyada dolarla satın alınacak iradeler arıyor. Sayın Trump, siz Türkiye’nin demokrasi iradesini dolarlarınızla satın alamazsınız, bizim kararımız bellidir. Tüm dünyaya da sesleniyorum. Sakın ha, böyle ufak tefek dolarlarla demokrasi mücadelenizde iradenizi birilerine asla satmayın. Demokrasi mücadelesi verilecekse, böyle kalkıp iradeleri dolarla satın almak suretiyle engelleyerek değil, bırakın herkes iradesini özgür bir şekilde kullansın, ortaya koysun. Temenni ediyorum ki bugün Amerika, oradan beklediği neticeyi alamaz ve bu noktada da dünya Amerika’ya çok güzel bir ders verir” diye konuştu.



"BE TERBİYESİZ, SENİN ECDADIN NEREDEYDİ?"

Erdoğan, Medine müdafaasının başındaki Osmanlı komutanı Fahrettin Paşa’yı hedef alan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’e de bir kez daha sert tepki göstererek, “Fahreddin Paşa’yı ve Medine müdafaasını bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize ’Erdoğan’ın ecdadı işte böyledir’, adeta ’hırsızdır’ diyecek kadar adileşir, alçaklaşır. Bu adam neyin şımarığıdır; petrolün, elindeki paranın şımarığıdır.Benim ecdadım Medine’yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? Sen, önce bunun hesabını bize ver” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERİ ERDOĞAN TAKDİM ETTİ

“Kendi tarihini başkalarından öğrenen bir millet, mazisi ile atisi arasında güçlü bir köprü kuramaz” diyen Cumhurbaşkanı, “İlhamını kendi özünden almayan bir milletin dünya çapında eserler ortaya koyabilmesi mümkün değildir” diye ekledi ve kültür-sanat alanında devrim niteliğindeki uygulamaları yakın bir zamanda hayata geçireceklerini belirtti.

Ardından Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödüllerini kazanan isimlere ödüllerini verdi. Tarih alanında Prof. Dr. İlber Ortaylı, müzik alanında Göksel Baktagir, sinema alanında Yavuz Turgul, geleneksel sanatlar alanında Ali Toy, resim alanında Selahattin Kara ödüllendirildi. Vefa ödülüne ise Nurettin Topçu layık görüldü.

Kaynak: İHA