TÜRES'in Sivas Temsilciliği Kuruldu

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği’nin (TÜRES) Sivas Temsilciği kuruldu.

TÜRES'in Sivas Temsilciliği Kuruldu
2006 yılında kurulan ve bin 100 marka ile 8 bin 300 hizmet noktası ile hizmet veren TÜRES’in Sivas Temsilciliği çalışmalarına başladı.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen TÜRES Sivas Temsilciği üyeleri yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. TÜRES Sivas Temsilcisi İshak Kaan Usta Türk mutfağının savunucularından biri olan TÜRES’in Sivas Temsilciliğini kurduklarını ve Sivas mutfağını ön plana çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.



Sivas’ı Gastronomi kenti yapmak için çalışacaklarını anlatan Usta,"Bu durum herkesi ilgilendiren bir durumdur. Öyle ki ustasından, garsonuna, tedarikçisinden, tüketicisine kadar hepimizi bu zincirin halkasıyız. Bu kültür zincirini, kültürel zenginliklerimizi bir an evvel tüketime sunarak şehrimizin yemek turizmine katkı sağlamamız gerekmektedir. Bu değerleri yaşatmalı ve diğer kuşaklara aktarmalıyız. Sivas mutfağını ve yemek kültürünü yaşatmak için Sivas’ı Gastronomi Kenti yapmak için çıktığımız bu yolda destek bekliyoruz. Sivas TÜRES’in amacı Sivas mutfağını tanıtmak ve yaşatmak beraberinde bu kültürü yaşatacak olan üyelerinin de sıkıntılarını çözmek ve hakkını savunmaktır" dedi.

En büyük sıkıntılarının kalifiye personel konusu olduğuna değinen Usta, Cumhuriyet Üniversitesi ile görüşeceklerini ve işbirliği içerisinde bu sorunu çözeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA