TGSD'nin Yeni Başkanı Hadi Karasu Oldu

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) başkanlığı görevine Hadi Karasu geldi.

TGSD'den yapılan açıklamaya göre, derneğin 21. Olağan Genel Kurulu'nda, başkanlık seçimi gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Turan Sarıgülle'nin üstlendiği Genel Kurul'da, mevcut başkan Şeref Fayat aday olmadı. Tek liste ile gidilen seçim sonucunda TGSD'nin 21'inci başkanı Hadi Karasu oldu.

Hadi Karasu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hazır giyim alanında dünyanın süper gücü olabilecek tüm değerlere sahip olduğunu belirterek, hedeflerinin bu gücü ülke ekonomisi ve sektör için bugüne kadar görülmemiş boyutta kazanımlara dönüştürmek olacağını ifade etti.

Karasu, "Bunu yaparken üretim teknolojilerinde, tasarımda, kaynakların sürdürülebilirliğine odaklanarak tüm Türkiye sathında hazır giyim üreticilerimizin çıtasını yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

Hadi Karasu'ya bayrağı teslim eden Şeref Fayat ise "TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi Meclis Başkanı ünvanımla sektöre katkı sağlamayı sürdüreceğim. Türkiye'nin en önemli ihracat sektörü olan hazır giyim ve konfeksiyonun gerçek potansiyeline kavuşması ve ülkenin markalaşarak hak ettiği yere gelmesi için tüm STK'lar olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA