Sungurlu'da Yerli Malı Haftası Kutlandı

12-18 Aralık yerli malı haftası etkinlikleri kapsamında Sungurlu Şehit Yasin Keyvanoğlu Anaokulu’nda yerli malı haftası kutlandı.

Sungurlu'da Yerli Malı Haftası Kutlandı
Yerli malı haftası kutlama programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Şehit İlhan Çaylan Anaokulu Müdürü Mesut Bilişik, öğretmenler ve veliler katıldı.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Sungurlu Şehit Yasin Keyvanoğlu Anaokulu öğrencileri, evlerinden getirdikleri birbirinden güzel yiyecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemini öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları etkinliklerle öğrenen minikler, yapılan etkinliklerle aralarındaki kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiler.

Etkinlik hakkında konuşan Sungurlu Şehit Yasin Keyvanoğlu Anaokulu Müdürü Yasemin Yiğitbaş, "Özellikle çocukların yerli malı kullanımına özendirilmesi gerekiyor. Sağlık açısından endişe duyulan yabancı gıdaların revaçta olduğu günümüzde, yerli mallarının tüketilmesi hem sağlık hem de ekonomik açıdan çok büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla Yerli Malı Haftasını kutluyoruz. Ayrıca bu etkinlik sayesinde öğrenciler paylaşmayı ve yardımlaşma duygusunu da tatmış oluyorlar" dedi.

Kaynak: İHA