Siirt'teki FETÖ/PDY Davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Siirt Valiliği'ni abluka altına almaya çalıştıkları öne sürülen, başka FETÖ dosyaları ile birleştirilen, rütbeli eski askerlerin de bulunduğu 99'u tutuklu 332 sanığın yargılanmasına devam edildi Müşteki Soysal: 'Valilik önüne gelen askerlere engel olmak amacıyla polislerin de yönlendirmesiyle aracımı yola bıraktım. Hiçbir uyarı yapılmadan askerler zırhlı araçla aracıma çarptı. Aracın içinde eşim ve kız kardeşim vardı. Canımıza ve malımıza kastetmeye çalıştılar'

Siirt'teki FETÖ/PDY Davası
Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Valiliği abluka altına almaya çalıştıkları öne sürülen, başka FETÖ dosyaları ile birleştirilen, rütbeli eski askerlerin de bulunduğu 99'u tutuklu 332 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliyedeki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in Konya Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevi'nden, eski Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu, eski İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay İsmet Çehreli'nin Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nden (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, bazı tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar ile avukatları da hazır bulundu.

- "Canımıza ve malımıza kastetmeye çalıştılar"

Duruşmada müşteki sıfatıyla ifade veren Ceylan Soysal, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlara çıktıklarını belirtti.

Soysal, "Valilik önüne gelen askerlere engel olmak amacıyla polislerin de yönlendirmesiyle aracımı yola bıraktım. Hiçbir uyarı yapılmadan askerler zırhlı araçla aracıma çarptı. Aracın içinde eşim ve kız kardeşim vardı. Canımıza ve malımıza kastetmeye çalıştılar." dedi.

Valilik tarafından zararının karşılandığını anlatan Soysal, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

- Bir günde 317 kez "ByLock" ile bağlantı kurduğu iddiası

Siirt Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaparken ihraç edilen tutuklu sanık Doç. Dr. Mehmet Akbulak, terör örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" ile bir günde 317, 34 günde ise 693 kez bağlantı kurduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Akbulak, bazı kullanıcıların listeye nasıl eklendiğini de bilmediğini savundu.

- "Ahmet Paşa'ya sahip çıkın" talimatı

Sanık Mehmet Akbulak, duruşmada daha önce ifade veren bazı rütbeli askerlerin, kendisinin "Ahmet Paşa'ya sahip çıkın. Onu teslim etmeyin." şeklinde talimat verdiği yönündeki iddiaları hatırlatarak, bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Tanık olarak dinlenen Üsteğmen Bayram İnce de sanık Akbulak'ın kendisine 16 Temmuz sabahında WhatsApp'tan gönderdiği mesajda eski Tuğgeneral Ahmet Şimşek'e sahip çıkmasını istediğini öne sürdü.

Duruşmaya yarın sanık ve tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu, eski İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin ve eski Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay İsmet Çehreli'nin de aralarında bulunduğu sanıklar, "Anayasa'yı ihlal", "yasama organına karşı suç işlemek", "hükümete karşı suç işlemek" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanıyor.
Kaynak: AA