Şehir Magandasının Vurduğu Kedi Sakat Kaldı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, şehir magandasının havalı tüfekle ateş ettiği kedi yaralandı. Belden aşağısı tutmayan kedi, veteriner tarafından tedavi altına alındı.

Şehir Magandasının Vurduğu Kedi Sakat Kaldı
İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de hayvanseverliği ile bilinen Aytül Kayserili’nin evinde doğup büyüyen ve “Lea” adını verdiği kedi, kendisi evde yokken bir şehir magandası tarafından havalı tüfekle vuruldu. Kayserili’nin komşusu tarafından hemen veterinere götürülen talihsiz kedinin çekilen röntgeninde, omuriliğini delip geçerek yumuşak dokuya saplanan iki saçma tespit edildi.

Olayı öğrenince büyük üzüntü yaşayan Kayserili, “Bu mahallede başımıza ikinci kez geliyor. Daha önce nedense sadece erkek köpekler havalı tüfekle vurulmuştu. Seneler geçti, artık olmuyor diye düşünüyorduk. Evimde doğup büyüyen canım kedim bugün ben yokken, maalesef vurulmuş ve belden aşağısı tutmuyor. Allah’tan karşı komşum görüp, hemen veteriner hekime götürmüş. Önce köpek ısırığı sanıldı. Ama çekilen röntgende, omurgayı kırarak giren, yumuşak dokuda olan iki adet saçmayı gördük. Söylenecek çok şey var, ama yapacak hiçbir şey maalesef yok” dedi.

Kedisinin yaralanması ile büyük acı yaşayan Kayserili, “Onlar, en az evlat gibi seviliyorlar, en az evlat kadar önemseniyorlar. Onlar beni hayata bağlıyorlar. Sevgimi en çok onlar hak ediyorlar” diyerek hayvanlara olan sevgisini dile getirdi.

Talihsiz kedinin tedavisi devam ederken, belden aşağısının tutmadığı ifade edildi.
Kaynak: İHA