Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerine Yaşlı Bakımı Eğitimi

Burdur Valiliği koordinatörlüğünde yürütülen, "Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin Geriatri Alanında Hemşirelik Özel Bakım Becerilerinin Geliştirilmesi" adlı AB projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Burdur Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Proje Koordönatörü Nihal Doğan, projeye Burdur'daki 4 sağlık meslek lisesinden 30 öğrenci ve 4 öğretmenin katıldığını bildirdi.

Projenin amacının, öğrencilerin ufuk ve vizyonlarını geliştirmek olduğunu dile getiren Doğan, "Öğrencilerimiz bu proje ile Europass Belgesi aldı. Proje akışları Almanya, İtalya ve İspanya'dan oluşmuştur. Öğrencilerimiz Avrupa'daki çeşitli bakım evlerinde yaşlı bakım alanında 3 hafta staj yaparak gidilen ülkede yaşlı bakımıyla ilgili daha kapsamlı bilgi ve beceri elde ettiler." dedi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz da milli bütçe dışında Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde birliğin bütçesinden azami miktarda istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Vali Yardımcıları Hayri Sandıkcı, Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, ilçe kaymakamları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA