Nevşehir Belediyesinde 'Sosyal Denge Sözleşmesi' İmzalandı

Nevşehir Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİRSEN) arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, imza töreninde yaptığı açıklamada, hizmet üretimi için ailelerinden bile fedakarlık yapan memur ve işçilerin hak ettiği bir ücreti almaları için bugüne kadar hiçbir şekilde pazarlık anlayışı içerisinde olmadan sözleşmeler imzaladıklarını belirtti.

Ünver, şunları kaydetti:

"Memur ve işçi kardeşlerimizle uyum içinde çalışıyoruz. Bu şehre hizmet eden insanlara emeklerinin karşılığını vermemiz gerektiğine inanıyorum. Bunun için oturup çalışanımıza üç kuruş aşağı verebilmek için pazarlık yapmaya gerek yok. Kimse ile işçi ve memur kardeşlerimizin hakları üzerine pazarlık yapmadık, bundan sonra da yapmayız."

BEM-BİRSEN Genel Başkanı Mürsel Turbay da Ünver'in örnek ve model bir yönetim anlayışı ile çalıştığını dile getirerek, bir yıl süreli sözleşmenin sendikalarına üye belediye çalışanları için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra, Ünver ve Turbay belediyede görev yapan memur ve sözleşmeli memurlara yönelik hazırlanan sözleşmeyi imzaladı.

İmza töreninin ardından Turbay tarafından Ünver'e Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı kitabı hediye ederken Ünver ise yöresel el sanatı ürünlerinden çanak amfora takdim etti.

Kaynak: AA