Minikler, Yerli Malının Önemini Öğrendi

Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 kreşte eğitim gören çocuklar, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Soğanlık Kültür Merkezi’nde Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

Minikler, Yerli Malının Önemini Öğrendi
Kartal Belediyesi Kreşlerinde Yerli Malı Haftası kutlandı.Oldukça renkli bir program hazırlayan miniklerin gösterisini Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal mahalle muhtarları, Kartal Belediyesi birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve miniklerin velileri keyifle izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamada kreş öğrencileri, ‘Yöreler Rondu’, ‘Şiir dinletisi’, ‘Mantarlar Rondu’, ‘Karadeniz Yöresi’, ‘Kına Gecesi’, ‘Müzikli Rond (Barış Manço)’, ‘Pankart Eşliğinde Ritim Gösterisi’ , ‘Sıra Gecesi’, ‘Ritim Eşliğinde Koro’, ‘Meyve Şiirleri’ ve ‘Zeybek’ gösterisi sahneleyerek yerli malı tüketiminin önemine dikkat çekti. Öğrencilerin sergilediği birbirinden güzel gösteriler, izleyenlerden yoğun alkış aldı.

“Önümüzdeki yıl kreşlerimize yenilerini ekleyeceğiz”

Kutlama programında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, “ Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün, 2009 yılındaki seçim vaatlerinden biri de her mahalleye bir kreşti. 2009’da ilçemizde 1 kreş vardı, şimdi 11 tane var. Muhtemelen önümüzdeki sene bu sayı 13 ya da 14 olacak, seçim dönemine kadar 17 veya 18 olacak. Bu sayılara ulaşmayı hedefliyoruz. Kreşlerimizin ne kadar başarılı olduğunu, gelen taleplerden anlıyoruz. Bu bir sosyal proje ve sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Yerli malı haftasının önemine de dikkat çeken Okay, “1923 yılında Atatürk’ün İzmir İktisat Kongresi’nde verdiği kararla, 1. Dünya Savaşından çıktıktan sonra yerli malının korunması, güçlenmesi, yabancı sermayeye karşı ayakta durabilmesi amacıyla karar alınmış. 1946 yılında da yerli malı haftası resmileşmiş. Günümüz dünyasında artık sermaye hareketlerinin ortadan kalkması ile birlikte yerli veya milli üretimde sıkıntı yaşanıyor. Bizim temel görevlerimizden biri, ekonomik gücü olan ülkeler gibi belirli konularda milli veya yerli malını inşa etmek ve koruyup kollamaktır” dedi.

Kaynak: İHA