Milas'ta Öğrencilere 'Deprem Farkındalık' Eğitimi Verildi

Muğla’nın Milas ilçesinde Dr. Mete Ersoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından ‘Deprem Farkındalık Eğitimi’ verildi.

Milas'ta Öğrencilere 'Deprem Farkındalık' Eğitimi Verildi
Dr. Mete Ersoy Ortaokulu İlkyaz Spor Salonu’nda düzenlenen eğitime İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Akın Coşkun, Okul Müdürü İbrahim Türker Yaşoğlu öğretmen ve öğrenciler katıldı.

21 Temmuz’da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanılan artçı depremler sonrasında bir kez daha verdikleri eğitimlerle olası afet ve acil durumlar sırasında nasıl davranılması gerektiğinin önemine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Malum deprem bölgesindeyiz. Deprem hepimizin her an karşılaşabileceği bir doğa olayı hiç kimse depremin olacağını önceden bilemiyor. Bu sebeple geleceğimiz olan siz öğrencilerimize tedbir almalarına yönelik ‘Deprem Farkındalık Eğitimleri’ veriyoruz. Sizlere o anda yardım edebilecek kimse olmayabilir. Kendi can güvenliğiniz için burada anlatılanları çok iyi dinleyip öğrenmeliyiz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal’ın konuşmasının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Onur tarafından okulun öğrenci ve öğretmenlere deprem öncesi ve deprem anı uygulama eğitimi verildi.

Eğitim yapılan tatbikat ile son buldu.
Kaynak: İHA