MHP'den Kudüs Desteği

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına tepkisini göstererek, "Cumhurbaşkanı, Türkiye yetkili organları ve İslam İşbirliği Teşkilatı Delegasyonu’nun kararlarının yanında bu hezeyan bitene kadar duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

MHP'den Kudüs Desteği
MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, parti binasında yaptığı açıklamada, ABD’nin Kudus kararına tepki gösterdi. Kudüs kararına tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile İslam İşbirliği Teşkilatı Delgegasyonu’nun aldığı doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti kabul edilmesi kararına da destek verdi.

Taşdoğan, "Yeni yıla günler kala Kudüs’ü İsrail’in evengelistlerin ve kaos sevicilerin Kudüs’ü İsrail Başkenti ilan etme hezeyanı karşısında dimdik duran Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere, üzerine düşeni yapan, Cumhurbaşkanı, Türkiye yetkili organları ve İslam İşbirliği Teşkilatı Delegasyonunun kararlarının yanında bu hezeyan bitene kadar duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın“ dedi.

Ayrıca Gaziantep’in sorunlarına da değinen Taşdoğan, sağlık sorunlarına ilişkin, "Hasta ve hasta haklarını hekimlik değerlerini erezyona uğratan yasal düzenlemeler ve uygulamada ortaya konulduğu sürece bu durum içinden daha çıkılmaz bir hal alacaktır. Sağlık müracaat sayıları ve vatandaşların memnuniyeti arasına sıkıştırılmamalıdır. Sağlıkta hastalığın tedavisi önemlidir. Hekimler hastalara gerekli tedaviyi uyguladığında hasta zaten memnun olacaktır. Hatta öncelik koruyucu hekimlik olmalı yani insanımızın hasta olması önlenmelidir“ ifadelerini kullandı.

Pahalılık sorunu

Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep’teki pahalılık sorunu da dikkat çekti. Taşdoğan, "Yemek ve tatlı fiyatlarında çok ciddi artışlar oldu. Sadece yiyecekle sınırlandırmayalım. Kira ve satış fiyatları bile piyasların durgunluğunu tınlamıyor. Daha saymadığım ama her gün karşılaştıkça hayrete düştüğümüz birçok şey var pahalılaşan. Ayrıca et ithalatı ile de etin ucuzlayacağı beklentisi doğmuşken orada da çok az firmanın ithalat yetkisi olması nedeniyle tekelleşmeye gittiği, rekabetçi olmayan ortamda, ucuzlamanın mümkün olmayacağını yetkililerin dikkatine sunarım. MHP’ nin bu noktada uygulayacağı Tarım Gıda ve Hayvancılıkta milli politikalardı. Üreticiyi güçlendirme tüketiciyi koruma ve aracısız rekabet ortamıdır" şeklinde konuştu.

Gaziantep’te artan suç ve asayiş konularına da değinen Taşdoğan, "Meydana gelen asayiş olayları kan donduran cinsten olmaya başladı.

Duygusuz nesil olarak tanımlanan bir nesil oluştu ve cinnet halinde dolaşmaktadır. Bu durum ise cinayetlerin ve vahşetlerin önünü açmaktadır. Emniyet Müdürlüğümüzden ricamız daha tedbirli olunması ve devriye gezen ekiplerin sayısının arttırılmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Gaziantep’te bulunan direkçi pazarı esnafının sorunlarını da gündeme taşıyan Taşdoğan, şehir merkezinde bulunan pazarın trafik sorununun çözülmesi ve esnafın problemlerini dile getirdi. Taşdoğan, "Pazar, şehrin merkezinde ve trafiğin çilesi içende kalmıştır. Bu esnaflar şehir merkezinde çamurun içindeler. Dükkanlarına getirecekleri tır veya ağır nakliye araçlarının girmesi imkansızlaşmıştır“ diye konuştu.

Kaynak: İHA