Kozabirlik İlkokulu'nda ' Ümmet Çorbası' Etkinliği

Bilecik Kozabirlik İlkokulunda, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle gerçekleştirilen programda öğretmenler ve öğrenciler Ümmet Çorbası yaptı.

Kozabirlik İlkokulu'nda ' Ümmet Çorbası' Etkinliği
Geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kozabirlik İlkokulu Müdürümüz Mustafa Candan, Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Kozabirlik İlkokulu Müdürü Mustafa Candan, amaçlarının eski kültürleri ve Türk mallarını kullanma bilincini çocuklara aktarmak olduğunu söyledi.

Candan, “Şu anki dönemde kültür yozlaşması var. Biz bu kültür yozlaşmasını nasıl önleyebiliriz? Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası vesilesiyle kendi kültürümüzü, yaşayışımızı çocuklara aktarmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenleyerek çorba dağıtımı yaptık” ifadelerine yer verdi.

Ardından konuşma yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Gelenek ve göreneklerimiz bizi biz yapan değerlerdir. Tutum Yatırım Türk Malları Haftası’nın bazı gelenekleri hatırlamaya vesile olmasının son derece isabetli oldu. Etkinliği düzenleyen Kozabirlik İlkokulu Müdürü Mustafa Candan’a, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.

Programın devamında 4’üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı semazen gösterisi izlenmesinin ardından bayrak ve sancak teslimi yapıldı. Okul öğrencilerinden Seha Ahmet Berat Akgül, Türk ve Kayı bayraklarını, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a teslim etti. Fazilet Durmuş ise; son nefeslerine kadar bu sancağı, Milli Eğitim camiası olarak onur ve gururla taşıyacaklarına ant içtiklerini söyledi.



Program öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yapılan çorba ikramı ile son buldu.
Kaynak: İHA