Kırklareli'deki FETÖ'nün 'Esnaf Ve İş Adamı' Yapılanması Davası

Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Başsavcısı Kaya, tutuklu 22 sanığın, 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' 7 tutuklu, 9 tutuksuz sanığın da 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmasını istedi Mahkeme heyeti 36 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına ilişkin, 1'i firari 29'u tutuklu 49 sanığın yargılandığı davada, 36 kişinin dosyası ayrıldı.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sözde "il imamı", "il abisi" ve "il ablaları"nın da bulunduğu 28 tutuklu ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmaya giren Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Kaya, mütalaasında, tutuklu sanıklar Adulkadir Turan, Adem Kemerli, Ali Çukur, Birol Kay, Elmas Cankurt, Emre Yurdakul, Hasan Kurtgözlü, Hasan Oğuz, Hatice Turan, Hilmi Altun, Hüseyin Hersek, İbrahim Tuncer, Mehmet Karpuz, Muharrem Akbulut, Mustafa Kazancı, Nihat Toktar, Nuri Yücel, Salih Zeki Velioğlu, Suna Erkan, Şaban Canaz, Şuayp Başol, Yasin Savaş ile tutuksuz sanıklar A.B, C.Ö, E.Ç, G.G, N.U, H.A, N.Ö.E'ün, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Tutuklu sanıklar Ali Özdeniz, İsmail Yürüdü, Metin Ağrış, Murat Yılmaz, Necmi Tellioğlu, Öztürk Erdoğan, Şendoğan Temek ile tutuksuz sanıklar A.Ö, H.D, A.S, D.İ, E.T.Y, H.D, M.Ç, Y.D, İ.B.D'ye "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hüküm verilmesini isteyen Kaya, ayrıca firari sanık Şuayip Beyazıt ile tutuksuz sanıklar B.İ, B.K, E.S ve S.M'nın ise dosyasının ayrılmasını talep etti.

Kaya, mütalaasında, örgüt hakkında bilgiler veren ve "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan cezalandırılması istenen H.A'nın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandırılmasını, tutuksuz sanıkların hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

Aralarında tutuksuzların da bulunduğu 36 sanığın dosyasının ayrılmasına karar veren mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddetti.

Duruşma, 28 Mayıs 2018'e ertelendi.
Kaynak: AA