Kahta'da Engelli Kadınlara İstihdam Desteği

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, engelli kadınların evde yaptıkları el işi ürünlerini satacakları kapalı çarşının, kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.



Toprak, eski kaymakamlık binası civarında atıl bir durumda olan semt sahasına yapılan ve engelli kadınların istihdamı için 14 iş yerinin hizmet vereceği kapalı çarşıda incelemelerde bulundu.

Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, engellilerin istihdamına yönelik hizmetlerin asli görevleri arasında yer aldığını vurguladı.

Proje kapsamında 7 iş yerinde engelli kadınların el işi satışı, diğer 7 iş yerinde ise turistik malzeme satışının yapılacağını ifade eden Toprak, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle engelli vatandaşlar, kendilerine ait bir pazarının olması yönünden mutlu olacak." dedi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya da Kahta ilçesinin bu güne kadar çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığı için adeta bir açık hava müzesi olduğunu belirterek, burada engelli vatandaşların el işi ürünlerin yanında, turistik hediyelerin satılacağı bir mekan olmasının kaynaşmak adına çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA