İzmir'de Tapu Dağıtımı

Torbalı ilçesinin Ahmet Mahallesi'nde 159 aileye tapuları dağıtıldı.

Torbalı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, önemli bölümü hazine arazisi üzerinde inşa edilen evlerde oturan 137 aile düşük ücretle, 22 aile ise bedelsiz olarak tapularına kavuştu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, tapu merasim töreninde yaptığı konuşmada, "Belediyeyi devraldığımızda hemen her mahallemizde buna benzer sorunlarla karşılaştık. Bu sorunların bitirilmesi noktasında insiyatif alarak çözüme ulaştık. Yaptığımız girişimler neticesinde Ahmetli’de de tapu sorunu kalmadı." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliğinin desteğiyle tüm Türkiye'ye emsal teşkil edecek bir çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Öyle ki benzer sorunların yaşandığı Aliağa gibi ilçelere bu hususta danışmanlık yapıyoruz. Ahmetli sakinleri artık derin bir nefes alabilirler. Bugün yıllardır oturdukları hanelerin resmiyette de sahibi oldular.

Söz verdiğimiz gibi bugün Ahmetli sakinlerine tapularını teslim ediyoruz. Ahmetli Mahallemizin tapu sorununun çözümünde emeği geçen başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere hükumetimizin ilgili kurumlarına, Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'ya, belediye personelimize ve Ahmetli’de görev yapmış olan eski ve yeni tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA