İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Tiyatrosu bu hafta üç oyunla, İZDOB da dans tiyatrosu ve çocuk müzikaliyle sanatseverleri ağırlayacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu ile İzmir Devlet Opera ve Balesi bu hafta zengin bir programla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İzmir Devlet Tiyatrosu, 2017-2018 sezonunun üçüncü oyunu olan Dinçer Sümer'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Sandalım Kıyıya Bağlı" adlı müzikli eseri bugün yarın ve 23 Aralık'ta sahneleyecek.

Biri Türk diğeri Rum iki Anadolu gencinin dostluğu etrafında gelişen olayların anlatıldığı oyunda, Batı'nın, Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkmak için barış içinde yaşayan halkları birbirine karşı kışkırtıp düşman etmesi konu ediliyor.

"Kuzu Maydanoz'un Maceraları" adlı çocuk oyunu da 24 Aralık'ta minik seyircilerle buluşacak. Nil Ünlü Aycıl'ın yazdığı şarkılı danslı çocuk oyununda, dostluğun önemi, doğanın neden korunması gerektiği, teknolojinin hayattaki yeri, yaşanan coğrafyayı keşfetmenin mutluluğu gibi konular işleniyor.

Anthony Horowitz'in yazdığı, Barış Erdenk'in rejisörlüğünü üstlendiği "Ermişler ya da Günahkarlar" adlı oyun da 26 Aralık'tan itibaren İzmir Devlet Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

- Opera ve Bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) de iki perdelik "Çakırcalı Efe" dans tiyatrosunu, 23 ve 25 Aralık'ta Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda sahneleyecek.

Ödemişli Çakırcalı Mehmet Efe'nin hikayesinin anlatıldığı temsilde, tütün kaçakçılığı yaparak yaşamını sürdüren Çakırcalı'nın çetelere karşı verdiği mücadeleyle halkın gözünde yücelmesi ve aşk hikayesi yorumlanıyor.

"Değirmendeki Hazine" müzikali de 25 Aralık'ta Elhamra Sahnesi'nde çocuklarla buluşacak.

- Sergi

Fotoğraf sanatçısı Chema Madoz’un, "Suskun Bakışın Aykırı Çığlığı" isimli sergisi Folkart Gallery'de bugün açılıyor.

Gündelik hayattaki sıradan nesneleri, gerçeküstü estetik anlayışla kurgulayıp fotoğraflayan Madoz’un eserleri, 25 Şubat'a kadar görülebilecek.
Kaynak: AA