İpekyolu Belediyesinden 'Z-Kütüphane' Açılışı

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından İskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphanenin (Z Kütüphane) açılışı yapıldı.

İpekyolu Belediyesinden 'Z-Kütüphane' Açılışı
Okullarda eğitime katkı sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini ekleyen İpekyolu Belediyesi, Z-Kütüphanenin üçüncüsünü İskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hizmetine sundu. Açılış öncesinde öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılışta bir açıklamada bulunan Öztürk, belediye olarak 10 okulda Z-Kütüphane oluşturacaklarını ifade ederek, “Bugün burada kütüphanelerimizin üçüncüsünü açıyoruz. İnşallah her hafta bir okulumuzda hem Z-Kütüphaneyi açarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız hem de bu vesileyle okulumuzu, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tanıma fırsatı bulmuş olacağız. Bunun yanında belediye olarak yine nisan ayı itibariyle 15 okulumuzda semt sahası oluşturacağız. Şu anda mevsim şartları elvermediği için çalışmalarımızı askıya aldık. İnşallah havaların ısınması ile birlikte bu çalışmalarımızı da başlatacağız” dedi.

Allah’ın ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu vurgulayan Öztürk, “Oku ile başlayan bir dinin mensuplarıyız. Bizim de bu anlamda eğitime desteğimiz devam edecektir. Dolayısıyla okumak, ilim edinmek, bilim sahibi olmak çok önemlidir. Şu anda dünyada en büyük güç bilgidir. Bilgiye sahip olabilen güçlü olabiliyor. Dolayısıyla bizde İpekyolu Belediyesi olarak bu doğrultuda hedeflerimize ulaşmak için bu tip yerleri öğrencilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetlerine sunuyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün eğitime katkılarının takdire şayan olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, “Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, bu sene özellikle okuma kültürünü geliştirmek için onlarca okulumuzda kütüphane oluşturdu ve oluşturacak. Ben bu kapsamda eğitime sunduğu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor, kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, protokolle birlikte ‘Genç Nida Kur’an-ı Kerîm’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması’na katıldı.

Burada öğrencilere başarılar dileyen Öztürk, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okumasını dinledi.
Kaynak: İHA