İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısı

Uşak Valisi Salim Demir başkanlığında İmam Hatip Okulları Platformu toplantısı yapıldı.

Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Merkez Valisi Abdulkadir Yazıcı, İmam Hatip Okulları Platformu Türkiye Koordinatörü Zeynel Önal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kaymakamlar, il müdürleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Demir, yaptığı açıklamada eğitim öğretimde kalitenin her geçen yıl arttığını söyledi.

İlde okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanında okulları eğitim yuvası haline getirmenin, eğitim veren kişilerin işlerini aşkla yapması ile mümkün olacağını vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"Bugünü milat kabul ederek imam hatiplik ruhu adına çok ciddi çalışmalara başlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada bulunanlar bu hizmetin gönül erleridir. Dolayısıyla bu gönül erlerinin hizmette daha ciddi mesafeler alması için bulundukları her platformda bu hizmet için mücadele etmeleri, daha çok çalışmaları gerekmektedir. İmam hatiplik bir ruh halidir ve milletimizin dirliği için, birliği için bu ruh halinin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da artarak devam etmesinin gayreti içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Fiziki şartların iyileştirilmesi mutlaka ve mutlaka gerekli ancak inanıyorum ki mekanları mekan yapan içindeki kişilerin aşkı, şevki ve heyecanıdır. Sizleri, bu aşk, şevk ve heyecanla hep beraber el birliği, gönül birliği ve iş birliğiyle çalışmaya davet ediyorum. İmam Hatip ruhu ile yapılacak bu çalışmaların meyvesi olarak milli ve manevi değerlere bağlı yeni nesiller yetişecek; Ümmetin umudu olan ülkemizin ve milletimizin yıldızı her geçen gün daha da parlayacaktır."

Toplantıda ayrıca, İmam Hatip Okulları Platformu Türkiye Koordinatörü Önal, genel bir sunum yaptı.

Kaynak: AA