İl Özel İdaresi Personeline Bulaşıcı Hastalıklar Anlatıldı

Sivas İl Özel İdaresi personellerine ’Kış Mevsimi ve Bulaşıcı Solunum Hastalıkları’ konulu bilgilendirme eğitimi verildi.

İl Özel İdaresi Personeline Bulaşıcı Hastalıklar Anlatıldı
İl Genel Meclis Salonunda gerçekleştirilen eğitime İl Özel İdaresi’nin çeşitli birimlerinde görev yapan çok sayıda personel katıldı.

Kış mevsiminin gelmesi ile bulaşıcı solunum sistemi hastalıklarında da yaşanan büyük artış nedeniyle İş Sağlığı ve Güvenliği birimi tarafından personelleri bilgilendirildi. Hem iş verimini, hem de özel hayatı sekteye uğratan grip salgını, soğuk algınlığı gibi hastalıklar arasındaki farkları anlamak, diğer solunum sistemi hastalıkları hakkında personelleri bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim, ilgiyle dinlendi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Berkbayrak; bu eğitimi düzenlemekteki amaçlarının, yanlış antibiyotik kullanımının önüne geçmek ve çalışanlarımıza, bu tip salgınlarda çok basit yöntemlerle sağlıklarına kavuşabileceklerini göstermeyi hedeflemek olduğunu ifade etti.

Sunum ile gerçekleştirilen eğitimin ardından Berkbayrak, bulaşıcı hastalıklarla ilgili yöneltilen soruları da cevapladı.
Kaynak: İHA