Hatay'da UKOME Komisyonu 21 Maddeyi Görüştü

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı yapıldı.

Hatay'da UKOME Komisyonu 21 Maddeyi Görüştü
Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden başkanlığında Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, il geneli toplu taşımalı ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 21 ana gündem maddesi ve 9 ek gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan Antakya ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi Semt Pazarının bulunduğu mevkiiyle ilgili olarak, semt pazarının kurulduğu gün trafik sirkülasyonunun sağlanması adına söz konusu bölgede park yasağı getirilmesi konusu görüşüldü.

Öte yandan Hüseyin Özbuğday Ortaokulu bahçesinde belirli dönemlerde yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları direksiyon uygulama sınavlarının uygulanması, hafta sonu destekleme yetiştirme kursları için okula gelen öğrencilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmesi sebebiyle sınav güzergahının değiştirilmesi talebi oy birliği ile karara bağlandı.

Merkez ilçe Antakya’nın işlek caddelerinden İzzet Güçlü ve İstiklal Caddelerinin kesişim noktasında trafik düzenlemesi yapılması talebi toplantıda kurul üyeleriyle görüşülerek yapılacak düzenlemenin ardından belirtilen mevkide denetimin, kolluk kuvvetleri tarafından yapılması maddesi oy birliğiyle olumlu karara bağlandı.

Toplantının bir diğer maddesinde ise Harbiye bölgesi ve hastane hattının belirlenen güzergahının, mevcut hali ile trafik yoğunluğundan dolayı gidiş geliş güzergahlarının revize edilmesi maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Minibüs ve özel halk otobüslerinden özel denetimli toplu taşıma araçları dönüştürenlere "BB" harfli toplu taşıma plakası araçlara tahsis edilmesi maddesi kurul üyeleriyle görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Aralık ayı UKOME Kurul toplantısında görüşülen 21 ana gündem, 9 ek gündem maddesi oylanarak 23 madde “kabul”, 3 madde “alt komisyona havale” ve 4 madde “ret” yönünde oylamayla karara bağlandı.
Kaynak: İHA