Hakkari'de 'Gönül Elçileri Projesi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Hakkari'de fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, beraberinde bir grup kadın ile projeyle oluşturulan "Bereket Ormanları"na fidan dikti.

Toprak, yaptığı açıklamada, projenin hayatın tüm alanlarına bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Orman alanlarının gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması maksadıyla oluşturulduğunu kaydeden Toprak, şöyle konuştu:

"Ormanlarımız dünyanın akciğerleridir. Ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Son yıllarda Türkiye'de dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasına girip erozyonla mücadele konusunda dünya lideri konumundayız. Ormanlarımız, yaşlılarımıza nefes, insanlarımıza bereket, çocuklarımıza gelecek olacaktır. Dikilen fidanlar hayırlı, uğurlu olsun."

Projeden dolayı Emine Erdoğan ve emeği geçen kurumlara teşekkür eden Toprak, Orman Haftası'nda yapılacak fidan dikim etkinliğine kentteki tüm kadınları davet etti.

Etkinliğe, Hakkari Orman İşletme Müdürü Basri Mutlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Kaya ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA