Founder Institute Girişimcilik Programı'na Başvurular Başladı

Girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmesine olanak tanıyan Founder Institute Girişimcilik Programı’nın kış 2018 dönemine başvurular başladı.

Founder Institute Girişimcilik Programı'na Başvurular Başladı
Girişimcilerin başarılı ve sürdürülebilir teknoloji şirketleri kurmalarına yardımcı olan Silikon Vadisi merkezli küresel girişim ağı Founder Institute İstanbul’un 2018 yılı kış dönemi girişimcilik programı için başvurular başladı.

24 Ocak’a kadar sürecek başvuruların ardından, değerlendirme süreci başlayacak. 8 Şubat 2018’de başlayıp 14 hafta sürecek program kapsamında girişimci adayları, fikirlerini hayata geçirmeye bir adım daha yaklaşırken, Founder Institute’ün ağında yer alan Türkiye’den ve dünyadan mentorlarla buluşma şansını yakalayacak.

Founder Institute İstanbul programının koordinatörlerinden Ali Erhan Nalbant, başvuruları değerlendirirken titiz ve seçici davrandıklarına dikkat çekerek, “2009 yılından bu yana 100’den fazla şehirde bin 650’nin üzerinde teknoloji girişiminin kurulmasına destek olduk. Fikirden çok girişimlerin özelliklerine önem veriyor, başvuruları değerlendirirken oldukça titiz ve seçici davranıyoruz. Bu sayede, programlarımızdan mezun olan girişimlerin hayatta kalma oranı yüzde 81. Fonlanma oranları ise yüzde 45” dedi.

Founder Institute Istanbul Kış 2018 Girişimcilik Programı’nın Founder Institute Silicon Valley tarafından oluşturulan müfredatı; eğitim, uygulama ve mentorluk bölümlerinden oluşuyor. Programa başvurular, Founder Institute’ün internet adresinden yapılabiliyor.
Kaynak: İHA