FETÖ Elebaşı Gülen'in Akrabasının Yargılandığı Dava

Kocaeli'de, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kuzeninin kızı tutuklu Şuheda Gülen ile örgütün sözde 'ev ablası' olduğu iddia edilen E.D'nin 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamalarıyla yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in kuzeninin kızı Şuheda Gülen ile örgütün sözde "ev ablası" olduğu iddia edilen E.D'nin yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklu bulunan sanık Şuheda Gülen ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanık E.D'nin gelmediği duruşmada, avukatı hazır bulundu.

Duruşmada, dijital inceleme raporlarının henüz mahkemeye ulaşmadığının belirtilmesinin ardından söz verilen cumhuriyet savcısı, yöneltilen suçun niteliği ve mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Ayla Yenigün ise müvekkili hakkında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı veya Bank Asya'ya destek olduğuna dair dosyada delil bulunmadığını, buna rağmen müvekkilinin 17 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

Gülen'in sadece söz konusu yapının yurtlarında kaldığını savunan Yenigün, uzun tutukluluk süresi ve yöneltilen suçlamanın vasfının değişmesi ihtimali göz önüne alınarak müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Söz verilen sanık Gülen de tutuksuz yargılanmak istediğini dile getirdi.

Mahkemeye heyeti, sanık Şuheda Gülen'in tutukluluk halinin devamına ve dijital inceleme raporlarının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 1 Şubat 2018'e erteledi.

- İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, İl Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulunan bir tanığın "Kanarya Apartmanı'nda FETÖ'ye ait bir ev olduğu, içerisinde dokümanlar bulunduğu ve evdeki şahısların kaçmaya çalıştığı" ihbarında bulunduğu belirtiliyor.

İhbar üzerine söz konusu eve düzenlenen operasyonda Şuheda Gülen'in apartmandan çıktığı sırada, E.D. ile Fildişi Sahili uyruklu A.A'nın da evde gözaltına alındıkları kaydedilen iddianamede, adreste yapılan aramada elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları, örgüte ait çok sayıda doküman, örgüt bünyesindeki evlerin adresleri ve evlerde kalanların kimlik bilgilerinin bulunduğu bilgisine yer veriliyor.

Şuheda Gülen'in çantasından 32 evin dış kapı anahtarı, 2 adet 1 dolar, 2 tornavida ve kapı kilitleri ele geçirildiği aktarılan iddianamede, Şuheda Gülen'in ByLock kullandığını itiraf ettiği ve örgüt içerisinde sözde "büyük talebe ablası" olarak görev yaptığının tespit edildiği ifade ediliyor.

İddianamede, tutuklu sanık Şuheda Gülen'in "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla 15 yıldan 22 yıl 6 aya, tutuksuz sanık E.D'nin ise "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.
Kaynak: AA