Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Açıklaması

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hayati Harrani Mahallesinde bir araya geldiği vatandaşlara, belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatarak, tapu sorunun çözümü için son aşamaya geldiklerini söyledi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Açıklaması
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sabah saatlerinde başlayıp gece saatlerine kadar süren, vatandaş ve esnafla iç içe olma geleneğini sürdürüyor. Başkan Ekinci son olarak Hayati Harrani Mahallesinde oturan Cumeli aşireti mensuplarıyla ev toplantısında bir araya geldi. Mehmet Buluktimur’un ev sahipliğinde yapılan toplantıya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, Eyyübiye Belediye meclis üyesi Hümeyit Bilbay’ın da katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren ev toplantısında vatandaşlara, belediyenin ilçe ve mahallede yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlattı. İlçenin adeta kanayan yarası haline gelen tapu sorununun çözümü için gerekli adımların atıldığını belirten Başkan Ekinci, tapu sorununun kısa sürede tarihe karışacağını söyledi.

Yüksek gerilim hatlarının oluşturduğu tehlikenin önüne geçmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına konuyu ilettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, yüksek gerilim hatlarıyla ilgili cadde genişleme çalışmalarının başlayacağı vurgusunu yaptı. Ekinci açıklamasında, “Vatandaşlarımızla sürekli iç içe olmayı sürdürüp onlardan gelen talepleri birinci ağızdan almaya devam edeceğiz. Malumunuz herkesin bitmesini istediği bir tapu meselesi var. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuyla ilgili daha önceden var olan ve 2002’de kalkan bir yasa vardı. Bu bir ay önce çıkan yasayla uzatıldı. 2014 yılından önce buralarda ev yapanlarla ilgili Milli Emlak Müdürlüğüne yapılacak başvuru ile satın alma işlemi gerçekleşebilir. Tabi bunun yetmeyeceğini ve konunun kökten çözüme kavuşması gerektiğini dile getirebilirsiniz. Bizler de bunun için bir rapor hazırladık. Bu raporu yaklaşık 2 hafta önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve milletvekillerimizle beraber Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ilettik. Bakanımızın bu konuyla ilgili ifadesi şu oldu. ‘Biz şu anda bu konuyla ilgili bir kanun tasarı hazırlamış durumdayız.’ Konuyla ilgili birkaç detayı da bizlere sundu. İnşallah kısa süre içinde bu yasalaşacak ve kısa süre içinde tapu sorunu inşallah tarihe karışacak” dedi.

Kaynak: İHA