DTO Kalifiyeli Elemanlar İçin Eğitimlerine Devam Ediyor

Denizli Ticaret Odası (DTO), iş dünyasından gelen talep doğrultusunda kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için eğitimlerine devam ediyor.

DTO Kalifiyeli Elemanlar İçin Eğitimlerine Devam Ediyor
DTO’nun İŞKUR İl Müdürlüğü ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlediği Kaynakçılık Kursu sayesinde, sektöre mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan yeni kişiler katılması bekleniyor.

Avrupa Birliği fonlarıyla hazırlanan öğrenmeyi inşa ediyoruz projesi kapsamında, elektrik ark kaynağı ile dikiş çekme, küt ek ve bindirme kaynağı, yatayda küt ek ve bindirme kaynağı, çeşitli dolgu kaynağı, dikey kaynak ile yan ve tavan pozisyon kaynağı eğitimleri verilmeye başlandı.

15 kursiyerle başlanan projede, kursiyerlere günlük 25 TL ödeniyor ve sigorta primleri karşılanıyor. 15’er kişilik gruplardan oluşacak 1 aylık kursun sonunda, eğitimli ve işinde uzman kaynakçıların sektöre kazandırılması hedefleniyor. Kursiyerlere günlük 8 saat üzerinden haftanın 5 günü, 128 saat kaynakçılık ile 24 saat iş güvenliği olmak üzere 152 saatlik bir eğitim verilecek.

Kursa, vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, şu ana kadar 209 kişi başvuruda bulundu.

Eğitim gören ilk kursiyer grubunu ziyaret eden Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, birçok sektörde kalifiye eleman açığı bulunduğuna dikkat çekti. Açtıkları kursla, metal sektöründeki kaynakçı açığını gidermeyi amaçladıklarını ifade eden Erdoğan, “Ana amacımız, vatandaşımızı kalifiye eleman olarak istihdama katmak. Bu kursumuza ilgi gösterenlerin, piyasada ihtiyaç duyulan kaynakçılık tipine uygun olarak yetiştirilmesini sağlamak ve Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne kavuşturmak. Yüzlerce kişiyi altın bilezik niteliğinde birer meslek sahibi yapacak eğitimin tamamlanmasının ardından işverenlerimiz ile kursiyerlerimizi buluşturarak, istihdama da katkı sağlayacağız. Denizli Ticaret Odası olarak, talep gelmesi durumunda ihtiyaca ve kalifiye eleman sıkıntısını gidermeye yönelik farklı kurslar da açmaya hazırız” dedi.

Ziyaretin sonunda öğrenciler, DTO Başkanı Erdoğan’la hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA