Diversity Farklılık Derneği Kenya'da Çocukları Sünnet Ettirdi

'Bir Nefes Sıhhat, Sağlık' projesi kapsamında Kenya'da bin 121 çocuğun sünnet ettirilmesi sağlandı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Diversity Farklılık Derneği, "Bir Nefes Sıhhat, Sağlık" projesi kapsamında Afrika'da bin 121 ihtiyaç sahibi çocuğu sünnet ettirdi.

Dernekten yapılan açıklamada göre, dernek, Afrika'nın 39 ülkesinde eğitim, su kuyusu, sağlık, gıda yardımları gibi sürdürülebilir sosyal ve insani yardım projeleri yürütüyor.

Derneğin Kenya Lamu Takım Adaları yetkilisi Ebubekir Badawi, üç farklı bölgede düzenlenen sünnet organizasyonunun başarıyla tamamlandığını belirtti.

İstanbul Hisar Hastanesi'nden gönüllü doktorlar ve sağlık personelinden oluşan 33 kişilik bir ekip oluşturulduğunu ve Lamu Takım Adaları başta olmak üzere Malindi'nin kırsal bölgelerine giderek tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnet ettirildiğini anımsatan Badawi, önemli bir ihtiyacın giderildiğini kaydetti.

Sosyal Projeler Temsilcisi Süheyb Tosun ise Kenya'nın doğusunda bulunan Lamu Takım Adaları'nın yardıma muhtaç bir bölge olduğunu dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Sağlıklı sünnet organizasyonu ile şehre gelme imkanı bulamayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşma gayreti içindeyiz. Sağlıksız ortamlarda ve uzun yol gidilerek sünnet olan çocukların enfeksiyon kapma riski oldukça yüksek. Bu nedenle yerinde sünnet olmaları oldukça önem arz ediyor. Burada yapılan sünnet organizasyonuyla hastalık riskini tamamen ortadan kaldırıyoruz. Çocukların ilk etapta korkuyla yaklaştıkları sünnet, balon, şeker ve hediyelerle sevince dönüştürüldü. Kenya sünnet organizasyonu hayırseverlerin destekleriyle hem aileler hem de çocuklar için unutulmayacak bir anı oldu. 2018'de bu tür organizasyonların sayısını artırmayı, daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz."

Kenya'nın Kilifi köyünde yaşayan Salim Faid ise, ülkelerinde sağlıklı bir sünnet maliyetinin 100 dolar olduğunu ve bunu ödemelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, "İnsanlarımız imkansızlıklardan çocuklarını sünnet ettiremiyorlardı. Türk insanının yardımlarını unutmayacağız. Çocuklarımıza bu imkanları sunan hayırseverlere duacıyız." diye konuştu.

Kaynak: AA