Cinayet Bürosu Çalışanları 'Ayın Polisi' Seçildi

Samsun’da çeşitli suçlardan aranan şahısları yakalayan Cinayet Bürosunda çalışan 4 polis memuru Samsun’da "Kasım Ayının Polisi" seçildi

Cinayet Bürosu Çalışanları 'Ayın Polisi' Seçildi
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosunda çalışan polis memurları Koray Ergin, Ümit Duru, Serdal Saltay ve Ümit Gündoğdu, 10 Kasım 2017 tarihinde "Ateşli silah ile kasten öldürmeye teşebbüs, ateşli silah ile kasten yaralama, 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve nitelikli mala zarar verme" suçları olayına karıştıkları iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 3 adet tabanca ve 130 adet mermi ele geçirildi. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen 3 kişiden 1’i tutuklanırken, 2’si ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Ateşli silah ile kasten öldürmeye teşebbüs, ateşli silah ile kasten yaralama, 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve nitelikli mala zarar verme" olaylarının aydınlanmasında ve olaylara karışan kişilerin yakalanmasında göstermiş oldukları duyarlı, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı mesai arkadaşlarına örnek teşkil edeceğinden polis memurları Koray Ergin, Ümit Duru, Serdal Saltay ve Ümit Gündoğdu’yu Samsun’da "Kasım Ayının Polisi" seçti. Polis memurlarının fotoğrafları ve olayın öz geçmişi Samsun Emniyet Müdürlüğü lobisindeki ayın polisi panosuna asıldı.
Kaynak: İHA