CHP'li Bektaşoğlu'ndan Giresun Atatürk Stadyumu Arazisinin TOKİ'ye Verilmesine Tepki

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Çotanak Stayumu’nun tamamlanarak hizmete girmesinin ardından takas yoluyla TOKİ’ye devredilecek olan Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye AVM, çok katlı konutlar yapılmak istenmesine karşı çıkarak alanın ’Kentpark’ olarak değerlendirilmesini istedi.

CHP'li Bektaşoğlu'ndan Giresun Atatürk Stadyumu Arazisinin TOKİ'ye Verilmesine Tepki
Konuyu soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bektaşoğlu ”Giresun merkezinin, yaşam ve yerleşim alanlarının tam ortasında bulunan bu değerli arazinin rant amaçlı ’kente ihanet’ niteliği taşıyan projelerle değil, kamu yararı, kent, insan ve çevre faktörleri gözetilerek değerlendirilmesi istenmektedir. İl halkı, basın-yayın kuruluşları, STK’lar, çevre ile ilgili kişi ve kuruluşlar ve belediyemizin bu yönde talepleri mevcuttur. Ortak görüş stadyumun ve spor salonunun kalması, olmazsa Kentpark değerlendirilmesidir” dedi.

Bektaşoğlu, Bakan Özhaseki’ye yönelik "Giresun Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye TOKİ tarafından uygulanacak proje belirlenmiş midir? Stadyum, spor salonu ve gençlik merkezinin proje tadilatlarıyla varlığını sürdürmesi mümkün müdür? Bu araziye kentin hiç de ihtiyacı olmayan, zaten giderek daralan yerel ekonomiye zarar verecek Alışveriş Merkezi, rezidans ve yüksek, çok katlı dikey binalardan oluşan lüks konutlar yapılacağı iddiaları doğru mudur? Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen bundan sonra binaların 5-1 kat yüksekliğine sahip olacağı şeklindeki açıklaması sonrasında stadyum alanı için hazırlandığı söylenen ‘çok katlı bina’ projelerinden vaz geçilecek midir, bu karar Hükümetiniz tarafından bir imar politikası olarak benimsenip; Türkiye’nin diğer ilerinde ve Giresun’da TOKİ’nin halen yürüttüğü ve yürüteceği projeler için de geçerli olacak mıdır? Uygulanması düşünülen projelerle ilgili hangi kurumlar hangi tercihleri ulaştırmıştır? Kentte yaşayanların görüş, öneri, beklenti, öncelik ve tercihleri dikkate alınacak mıdır? Bu araziyi yeşil alan olarak belirleyip, örneği çevre illerimizde olduğu şekilde, çağdaş bir çevre projesiyle; içine spor kompleksleri, park-bahçe dinlenme alanları, yöreye özgü endemik bitki, fındık ve kiraz bahçeleri yaparak değerlendirmeyi böylece ’Kentlere ihanet ettik’ özeleştirisinin bir kanıtı olarak bu arazi üzerinden ülkemize mesaj vermeyi uygun bulur musunuz?" sorularını yöneltti.
Kaynak: İHA