Çankırı Karatekin Üniversitesinden 'Çankırı'nın Fatihi'ne Yürüyüş

Çankırı Karatekin Üniversitesince 'Çankırı'nın fatihi' olarak bilinen Karatekin Gazi'nin kabrine yürüyüş düzenlenip dua edildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesinden 'Çankırı'nın Fatihi'ne Yürüyüş
Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından "Çankırı'nın fatihi" olarak bilinen Karatekin Gazi'nin kabrine yürüyüş gerçekleştirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın önderliğinde düzenlenen yürüyüş, Uluyazı Kampüsü'nden başladı. Patika yollardan Çankırı Kalesi'ne ulaşan grup, burada Karatekin Gazi'nin kabrini ziyaret ederek dua etti.

Prof. Dr. Ayrancı, burada yaptığı açıklamada, Karatekin Gazi'nin kabrine yürüyüşün kendileri için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Bugünlerin Türkiye ve bütün Müslüman ülkeler için çok önemli olduğunun altını çizen Ayrancı, "Dünyada yeni bir güç paylaşımı dönemi başladı. ABD başta olmak üzere gelişmiş bazı batılı ülkeler, hukuku araç olarak kullanıp bütün dünyayı paylaşmak, ekonomik olarak kendine bağlamak istiyor, bu düzeni 100 yıl daha devam ettirmek istiyor." dedi.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınayan Ayrancı, şöyle konuştu:

"Bu, sadece Kudüsbaşkent ilan etmesi meselesi değildir. Bütün dünya için bir turnusol kağıdı niteliğindedir. Burada toplulukları ayrıştırmak, ikiye bölmek, 'Benden olmayan düşmanımdır' felsefesiyle bunları kontrol altında tutmak isteği var. Bizim de Mescid-i Aksa gibi değerlerimiz var. Kudüs'ü elimizden alırlarsa Mekke'yi, Medine'yi de alırlar, İstanbul'u da alırlar. Hedefleri bizim kalbimizi almak."

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in, sosyal medyada bir kullanıcının Medine Müdafisi Fahreddin Paşa'nın "yerel halka karşı suç işlediğini" iddia eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde görüş içeren mesajını paylaşmasına da tepki gösteren Ayrancı, "Böyle büyük bir önderin, komutanın çeşitli ifadelerle küçük düşürülmeye çalışılmasını lanetliyoruz çünkü o bir Osmanlı paşası olduğu kadar bütün Müslüman coğrafyasının da paşasıdır. Onların değerlerini korumuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA