Burdur'da Çiğ Süt Fiyatları Ve Süt Endüstrisi Konuşuldu

Bucak-Çeltikçi-Ağlasun Süt Üreticileri Birliği tarafından düzenlenen etkinlikte süt üreticileri ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek çiğ süt fiyatlarında ve süt endüstrisi konularında bilgi alışverişinde bulundu.

Burdur'da Çiğ Süt Fiyatları Ve Süt Endüstrisi Konuşuldu
Burdur’un Bucak ilçesinde bulunan bir restaurantta düzenlenen akşam yemeğine Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Bucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Gönenç, Bucak-Çeltikçi-Ağlasun Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tahsin Baran ve birliğe kayıtlı üye çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Tahsin Baran, çiğ süt fiyatlarının şu an için çiftçiyi mutlu ettiğini fakat eğer önlem alınmazsa yaşanacak bir fiyat düşüşünde birçok çiftçinin mağdur olacağını ifade etti.

Toplantının amacının ortak bir paydada tüm sivil toplum kuruluşları ve üreticilerle bir arada hareket etme istekleri olduğunu belirten Baran, "Birlik olarak her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar ise konuşmasında süt fiyatlarına değindi. Başar, "Son gerçekleşen Ulusal Süt Konseyi toplantısında 1 Ekim-28 Şubat aralığında süt fiyatı 1,4 olarak yeniden belirlendi. 28 Şubat’ın ardından süt fiyatının ne olacağı bilinmiyor. Bu nedenle hem bizler hem de siz üreticiler, geleceğimizi şekillendirmek adına birlikte hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Tarım ve hayvancılık sektöründe devletin teşvik ve yatırımlarını konusunda bilgilendirmede bulunan Bucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Gönenç ise süt fiyatlarını etkilemede özellikle arz-talep meselesinin önemli olduğuna değindi. Gönenç, üreticilerimizle sütün kaliteli ve hijyenik üretilmesi, hayvanların bakımı ve ilçede yapılan hayvancılık konularıyla ilgili bilgiler de verdi.

Toplantı, hazırlanacak ortak bir çalışmanın ardından izlenecek yol haritasının kamuoyuna duyurulması konusunda görüş birliğine varılarak sona erdi.
Kaynak: İHA