Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Açıklaması

KOCAELİ – Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir teknoloji firmasının yatırım açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Açıklaması
Bakanı Dr. Faruk Özlü, Türk ekonomisinin yaşanan olumsuzluklara rağmen vites yükselterek yoluna devam edeceğini söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bir enerji firmasının yeni yatırım hayata geçirdiği alçak gerilim şalt cihazı fabrikası açılış törenine katıldı.

Törene Bakan Özlü’nün yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, firma yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Törende konuşan Bakan Özlü, “Son çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme oranı bekliyoruz. Türkiye ekonomisinin vites yükselterek yoluna devam edecek” dedi.

Bakan olarak kendini en çok mutlu eden programların fabrika açılış programları olduğunu belirten Bakan Özlü, “Çünkü fabrika demek istihdam demektir, katma değer demektir, ihracat demektir. Türkiye’nin üretimine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunan her fabrika, her girişim, bizim için bir değer ve nimettir” dedi.



“Teknolojik değişimde önde ülkeler arasında olmak için gayret sarf ediyoruz”

Dünya ve teknolojinin sürekli değişim içerisinde olduğuna dikkat çeken Bakan Özlü, “Bu değişim doğal olarak üretim tekniklerini ve yöntemlerini de derinden etkiliyor. Bunun adına ister dijital dönüşüm diyelim, isterse yeni sanayi diyelim. Bu değişimin dışında kalmak ve görmezden gelmek mümkün değil. Biz de hükumet ve bakanlık olarak bu değişimin dışında kalmamaya, değişimin içinde önde olan ülkelerden birisi olmaya gayret sarf ediyoruz. Türkiye’nin elde ettiği büyüme oranları, ihracatta kat ettiği mesafe ve sanayi 4.0’a uyum noktasındaki çabalarımız bizim bu yöndeki kararlılığımızı net olarak gösteriyor” diye konuştu.



Türkiye üretimde vites büyüterek yoluna devam edecek”

Türkiye ekonomisinin büyüme ivmesinden bahseden Bakan Özlü, “Bir takım siyasi nedenlerle Türkiye’yi baskı altına almaya çalışanlar yanlış yapıyorlar. Türkiye ekonomisi gerçekten iyi bir ivme yakaladı. Büyüme oranlarının ortalamasını aldığımızda Türkiye ekonomisi yaklaşık ilk üç çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme kaydetti.

Yine son çeyrekte de 7’nin üzerinde bir büyüme oranı bekliyoruz. Türkiye ekonomisinin vites yükselterek yoluna devam edeceğini paylaşmak isterim. Bugün de açılışı yapılacak fabrika Türk ekonomisi ve siyasetine güvenin açık bir göstergesidir. Tüm şirketleri ve yatırımcıları, yönetimi üretim, servis, lojistik ve Ar-Ge faaliyetlerinde Türkiye’yi bölgesel bir değerlendirmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Yeni yatırım törenle hizmete açıldı

Konuşmaların ardından enerji şirketinin yeni üretim tesisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve protokol davetlilerinin katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışın ardından Bakan Özlü ve beraberindekiler fabrikayı gezerek incelemeler yaptılar. Bakan Özlü, fabrika gezisinde üretim hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: İHA