Bilgi Evlerinde Kurs Verilecek

Muş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evlerinde açılan kurslar için Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Sunay Mahallesi Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, kursların amacına uygun şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Gençlerin istifade edebileceği imkanlar oluşturulduklarını ifade eden Asya, şöyle konuştu:

"Belediyeciliği altyapıdan ibaret değerlendirmiyoruz. Görev süremizde halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel etkinlikleri de yapmanın gayretindeyiz. Bu kapsamda, daha öncede Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile gençlerimizin istihdamını kolaylaştıracak protokollere imza atarken, bunun yanı sıra birçok kursu açarak vatandaşlarımızın faydalanmasını sağladık. Bu işbirliğimizi bugün bilgi evlerimizin işleyişi içinde devam ettiriyoruz. Bizler, vatandaşlarımız için güvenilir bir ortam oluşturduk. Bu vesileyle Milli Eğitim müdürlüğümüz ile yaptığımız protokolün hayırlı olmasını diler, verilecek kursların amaçlarına ulaşmalarını temenni ederim."

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise Bilgi evlerinde verilecek kurslarla ilgili protokol imzaladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bilgi evlerinde halkın sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanda istifade edebileceği, çocukların ders dışında vakit geçirebilecekleri ve kendilerini hayata hazırlayabilecekleri bir ortam sunulmuş. Ben bu ortamı hazırlayan Belediye Başkanımıza çocuklarımız adına, gençlerimiz adına teşekkür ediyorum."

Bilgi evlerinde diksiyon, bendir, satranç, halk oyunları, zeka oyunları öğreticiliği, uygulamalı tiyatro, Kur'an-ı Kerim, verimli ders çalışma yöntemleri, el sanatları, okuma yazma ve 3-6 yaş oyun odası kursları için protokol imzaladı.

Kaynak: AA