Başkan Taban'dan Özel Öğrencilere Ziyaret

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl İlkokulu bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarını ziyaret ederek engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Taban'dan Özel Öğrencilere Ziyaret
Göreve geldiği günden bu yana tüm kesimleri kucaklayan bir duruş sergileyerek her alanda her vatandaşla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Alper Taban, engelli öğrencileri de unutmadı. Başkan Taban, bugün İnegöl İlkokulu bünyesinde eğitim öğretime devam eden özel eğitim sınıflarını ziyaret etti. 3 özel eğitim sınıfında öğrencilerle bir araya gelip sohbet eden Taban, engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hatırlanmaması vurgusunu yineleyerek; “Sağlıklı bir çocuk, sağlıklı bir yetişkin bu hayatta nasıl yaşıyorsa onlar da aynı haklara sahipler” dedi.

Özel eğitim sınıflarına yapılan ziyarette öğrencilerin dersleri, okulla ilgili talepleri, sosyal hayatları üzerine sohbet eden Alper Taban’a, öğrenciler de çiçek takdim ederek teşekkür ettiler. Ziyaretler sırasında bir açıklama yapan Başkan Taban, “Bugün İnegöl İlkokulu özel eğitim sınıflarımızı ziyaret ettik. Öğrencilerimizi yerinde görelim, öğretmen ve idarecilerimizle görüşüp kendilerinden bilgiler alalım istedik. Malumunuz genelde 3 Aralık dünya engelliler günü vesilesiyle yapılan bir takım çalışmalar var ama her zaman söylediğimiz gibi bunlar bir güne sığdırılacak işler değil. Sonuçta sağlıklı bir çocuk, sağlıklı bir yetişkin bu hayatta nasıl yaşıyorsa onlar da aynı haklara sahipler. Hükümetimizin oluşturduğu, kurduğu bu sistemle beraber artık çocuklarımız sıcak yuvalarında, çok daha iyi fiziki imkanlara sahip okullarda ve beraberinde başlarındaki öğretmen ve idarecileriyle en güzel hizmetleri alıyorlar. Bununla da yetinilmiyor. Özel rehabilitasyon alanları zaten ailelerin de hizmetine sunulmuş durumda. Burada da 3 sınıfımızı da ayrı ayrı gezdiğimizde gördük ki öğretmenlerimiz de, idarecilerimiz de bu işi keyif alarak yerine getiriyorlar. Zaten bu işlerin maaş için yapılacak işler olmadığını her zaman söylüyoruz. Gönüllülük esası olmazsa, yüreğinizde sevginiz yoksa bu işlerin olması zaten mümkün değil. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere çok değerli idarecilerimize ve tabi ki bu güzel imkanları sağlayan hükümetimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA