Bakan Bak'tan Down Sendromlu Taraftara Doğum Günü Sürprizi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, doğum gününü Twitter hesabından kutladığı down sendromlu Tarık Göntürk'e hediye yolladı Bakan Bak'ın gönderdiği saati koluna takıp şortu ve tişörtü giyen Göntürk, büyük mutluluk yaşadı.

Bakan Bak'tan Down Sendromlu Taraftara Doğum Günü Sürprizi
ÖZGÜN TİRAN - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, doğum gününü Twitter hesabından kutladığı down sendromlu Lüleburgazspor taraftarı Tarık Göntürk'e hediye gönderdi.

Bakan Bak'ın hazırlattığı, doğum günü hediyelerinden oluşan paket, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu aracılığıyla Göntürk'e ulaştırıldı.

Bak'ın hediye paketini alan Göntürk, mutluluğunu gizleyemedi. Göntürk, Bakan Bak'ın gönderdiği saati koluna takarak, şort ve tişörtü giyerek büyük sevinç yaşadı.

- Göntürk'ün hayali gerçek olacak

Babuşcu, ziyarette Göntürk'ün Beşiktaş'ın bir maçını statta izleme hayalinin de Bakan Bak'ın talimatlarıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu sırada Göntürk, Babuşcu'ya sarılarak Bakan Bak'a teşekkür etti.

Babuşcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Bak'ın, Göntürk'e doğum günü hediyesi olarak gönderdiği hediyeleri ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Göntürk'ün Beşiktaşlı futbolcularla bir araya getirilerek Bakan Bak ile tanışacağını belirten Babuşcu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Tarık gibi gençlere önem verdiklerini kaydetti.

Bakanlık olarak bundan donra Tarık'ın yanında olduklarını anlatan Babuşcu, ''Bundan sonra elimizden ne geliyorsa tüm imkanlarımızı Tarık ve Tarık gibi engellilerimizin hizmetinde. Sayın Bakanımız da bizlere bu yönde talimatlarını verdi ve Tarık'ı ziyaret ettik. Bakanlık olarak bundan sonra Tarık ile dostuz. Biz kendisine artık bir telefon kadar yakınız. Onunla birlikte Beşiktaş karşılaşmasına giderek hem futbolcular ile hem de sayın Bakanımız ile tanıştıracağız." diye konuştu.

- ''Kardeşim en mutlu doğum gününü yaşadı''

Göntürk'ün ablası Serap Göntürk ise kardeşinin en mutlu doğum gününü yaşadığını söyledi.

Kardeşinin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da doğum gününü kutlamasıyla ayrı bir heyecan yaşadığını anlatan Göntürk, Bakan Bak'ın yaptığı sürprizler ile hem kardeşini hem de kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Bakan Bak'ın kardeşi ile yakından ilgilendiğini ifade eden Göntürk, şöyle devam etti:

''Kardeşim en mutlu doğum gününü geçirdi. Buna vesile olan Lüleburgazspor taraftarlarına çok teşekkür ediyoruz. Kendisini televizyon ekranında gördüğünde büyük heyecan yaşadı. Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak da Twitter hesabından Tarık'ın doğum gününü kutlamıştı. Şimdi ise sayın Bakanımıza göndermiş olduğu hediyelerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Tarık çok mutlu oldu. Böyle durumlarda hassas davranan insanlara gerçekten çok ihtiyacımız var.''

Anne Mürvet Göntürk de kendilerini mutlu eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teşekkür etti.

Lüleburgazspor'un iç sahadaki maçlarını tribünden takip eden ve takımının formasını üstünden hiç çıkarmayan Göntürk için geçen hafta Lüleburgaz taraftarları sürpriz doğum günü kutlaması yapmıştı.

Taraftarlarla 16. yaş gününü kutlayan Göntürk'ün yaşadığı mutluluğun görüntülerini Twitter hesabından paylaşan Bakan Bak da Tarık'ın doğum gününü kutlamıştı.

Kendisini televizyonda gören Göntürk, büyük mutluluk duyduğu kutlama mesajının altına "Sayın Bakanım doğum günümü kutladığınız için çok teşekkür ederim." yazarak Bakan Bak'a teşekkür etmişti.
Kaynak: AA