Avcılar Belediyesi'nden AÇEV İle Aile Eğitimi Protokolü

“Avcılar Belediyesi, "Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile "Hayat Dolu Buluşmalar” protokolü imzaladı. İmzalanan işbirliği ile tüm Kent Enstitüleri ve çocuk Kulüplerinde öğrencilerin toplumsal kurallar içerisinde yaşama hazırlanması için eğitimler verilecek.

Avcılar Belediyesi'nden AÇEV İle Aile Eğitimi Protokolü
“Çocuk Dostu Belediyecilik” anlayışıyla Avcılar Belediyesi’nin çocuklara yönelik yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve Avcılar Belediyesi arasında imzalanan işbirliği ile ilçedeki tüm Kent Enstitüleri ve Çocuk Kulüplerinde eğitim verilecek. Öğrencilerin toplumsal kurallar içerisinde yaşama hazırlanması için anne ve babaları ile sürdürülen AÇEV Eğitim Programları ve “Hayat Boyu Yaşam Okulu” protokolü imzalandı. Avcılar Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşen törende Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın bulundu.

İmzalanan protokol sırasında konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar Belediyesi’nin çocuklara yönelik hassasiyetine değindi. Benli, “Avcılar Belediyesi olarak önceliklerimiz arasına her zaman çocuklarımızı koyduk. Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, çocukların öğrendiklerinin yarısı 6 yaşına kadar öğreniyor. Bu süreçte profesyonel eğitim almak çok önemli. Anneleri çalışmayan, kreşe gidemeyen çocuklar için Avcılar Belediyesi tarafından Çocuk Kulüpleri kuruldu. Bu bağlamda geleceğe yön verecek olan çocuklarımız bize emanettir. Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliği ile tüm Kent Enstitüleri ve Çocuk Kulüplerimizde eğitim alan öğrencilerimizin toplumsal kurallar içerisinde yaşama hazırlamak için anne ve babaları ile sürdürdüğümüz AÇEV Eğitim programları ve “Hayat Boyu Yaşam Okulu” protokolünü imzalıyoruz. AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın’a katkılarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA