Artvin'e Hayvan Bakımevi Yapılıyor

ARTVİN –Artvin Belediyesi tarafından Artvin’e ‘Hayvan Bakımevi’ yapılıyor. Bakımevinin 2018 yılında açılarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Artvin'e Hayvan Bakımevi Yapılıyor
Merkez Çayağzı Mahallesi’nde yapımı devam eden Hayvan Bakımevi Projesi’ni yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin’in bir kanayan yarasına daha çözüm ürettiklerini söyledi.

Hayvan bakım evi ünitesi ve idari ofis olmak üzere iki bölümden oluşacak olan proje ile ilgili bilgi veren Kocatepe "Hayvan bakım ünitesi bölümünde; hayvan bakım odaları, bahçeler, yavrulu anne bakım ünitesi, uyuz bakım ünitesi, malzeme ve mama deposu yer alacak. Projeye göre ikinci bölüm olan İdari ofis bölümünde ise; ameliyathane, müşahede ünitesi, malzeme ve mama deposu, karantina ünitesi, hekim odası, idari Ofis ve kafeteryadan oluşuyor.

Sahipsiz hayvanlara ev sahipliği yapacak olan Hayvan Bakımevi sayesinde sokak hayvanları veteriner gözetiminde sağlıklı bir yaşam sürebilecek. Sokak hayvanları ve sahipsiz hayvanların muayene ve kontrolleri ile aşıları da burada yapılacak. Hayvan severleri heyecanlandıran projenin yapımı tamamlandığında bölgemizdeki örnek proje projelerinden biri olmuş olacak" dedi.

Bakımevinde sadece sahipsiz hayvanlara değil yabani hayvanlara da hizmet verileceğine dikkat çeken Kocatepe “Artvinimizde sadece Karadeniz değil belki Türkiye’nin en modern hayvan rehabilitasyon ve bakım evi yapılıyor. Projenin gerçekleştiği alan geçmiş dönemlerde 90 yıl boyunca çöp döküm alanı olarak kullanılmış. Bizde geldiğimizde özellikle bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kalitede bir hayvan bakım evi yapalım istedik. Projelendirdik, yaklaşık 3 trilyona yakın bir proje. Burada 44 adet bağımsız, hayvanların bakımının yapılabileceği rehabilite edilebileceği alan var. Buranın içerisinde ameliyathaneden, başka değişik tedavi yöntemlerinin kullanılabileceği alanlar var. İdari binamız var, kafeteryamız var, bunlara benzer sosyal alanlarımız da var. Bir çok sosyal tesiste olmayan modernlikte bir yer yapılıyor. Büyük ölçüde demir aksamı, çelik montaj işleri bitti” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA