Antalya'da 'Kent Müzesi Tarih' Söyleşisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen "Kent Müzesi Tarih" söyleşisi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen söyleşide, "İmparatorluğun Son Döneminde Antalya'da Muhacir İskanı" konuşuldu.

Karaalioğlu Parkı Bülent Ecevit KültürMerkezi'nde gerçekleşen Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Erdal Taşbaş'ın konuk olduğu söyleşiye, çok sayıda kent müzesi gönüllüsü katıldı.

Programda konuşan Taşbaş, 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun kaybettiği topraklardan Antalya'ya yapılangöçlere değinerek, Kafkasya'dan, Girit'ten ve Balkanlar'dan çok sayıda göçlerin yaşandığını belirtti.

Gelen göçmenlerin nasıl iskanedildiklerini ve iskan sürecinde yaşanan sorunları anlatan Taşbaş, Antalya merkez veilçelerinde yapılan iskan faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Taşbaş, Antalya'ya yerleştirilenmuhacirlerin gelmiş oldukları coğrafyanın özelliklerine göre, sahil veya dağlık bölgelereyerleştirildiklerine işaret ederek, bunun aksi uygulamaların ise her zaman sıkıntıya neden olduğunu aktardı.

Kaynak: AA