Akdeniz Belediyesi'ne 8 Milyon Liralık Proje

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında, “Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekansal Düzenlemelerin Yapılması Projesi” protokolü imzalandı.

Akdeniz Belediyesi'ne 8 Milyon Liralık Proje
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından imza altına alınan 8 milyon lira bütçeli projenin amaç ve hedefleri arasında, gençlerin istihdam edilebilirliklerinin kolaylaştırılması, zihinsel engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu ve çocukların sosyal çevre ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi var. Yaklaşık 18 ay sürmesi planlanan proje kapsamında ayrıca, Akdeniz ilçe sınırları içinde yer alan 5 mahalle evinde gereken ekipmanlar temin edilip vatandaşlara, kuaförlük, cilt bakımı, grafik tasarım ve iyi tarım uygulamaları alanlarında mesleki eğitimler verilecek. Protokol kapsamında, Akdeniz ilçesinde yer alan 25 parkın yenilenmesi ve bu parkların oyun ekipmanları ve spor alanlarıyla donatılıp peyzajlarının yapılması da sağlanacak. Yine Türk kültürünü yansıtan, masal kahramanlarını içinde barındıran, çay bahçeleri ve spor kompleksi içeren bir adet tematik park da oluşturulacak.

Protokol imza töreni öncesi konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Akdeniz Belediyemiz ile Kalkınma Ajansı ile birlikte 8 milyon lira bedelli ilk projemizin imzasını attık. Bu proje ile Akdeniz ilçemize çok önemli katkılar sağlanıyor. Hem sosyal, kültürel ve meslek edindirme kurslarımız gerçekleşecek, hem ilçemizdeki birçok parklarımız ve sosyal donatı alanlarımızın standartları yükseltilecek. O nedenle son derece mutluyuz. Bu projenin gerçekleştirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a, Sayın Valimize ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyorum. Tabi projenin sadece imzalanması değil, alanda uygulanması da çok önemli. Hep birlikte ve yüzümüzün akıyla bunu neticelendirmek en büyük idealimiz ve en kısa sürede de başlayacağız. Akdeniz ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise Türkiye’nin ulusal planda, ekonomik kalkınma kadar sosyal kalkınmayı da önemsediğini belirterek, "Gurur duyduğumuz bir projeye imza attığımıza inanıyorum. Bu çerçevede Akdeniz Belediyemiz, kent merkezlerindeki ekonomiyi canlandırmak ve kentlerimizi de daha yaşanabilir mekanlar haline çevirmek gibi öncelikleri de olan cazibe merkezleri programına başvuru yaptı. Proje ile sosyal, kültürel, mesleki, spor kurslarının açılabileceği mekanlar oluşturulacak. Mesleki kurslara katılanlar da bu eğitimlerin sonucunda istihdam edilebilecek. Dolayısıyla kent ekonomisine de katkı sunacaklar. Projeyi imzalamaktan dolayı çok memnunuz. Kalkınma Bakanımıza, Valimize, projeyi kısa sürede hazırlayan Kaymakamımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
Kaynak: İHA