Adıyaman Üniversitesi TÜBİTAK Bilim Ve Toplum Programları Tanıtıldı

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Programları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi TÜBİTAK Bilim Ve Toplum Programları Tanıtıldı
Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile konuyla ilgilenen Adıyaman’da, görev yapan çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığından Baş Uzman Dr. İhsan Erdem Kayral’ın konuşmacı olduğu toplantıda TÜBİTAK’ın Bilim ve Toplum Programlarından 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005-Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları ve 4007-Bilim Şenliği Destekleme Programı hakkında bilgiler verildi.

Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğünün Türkiye’de, bilim kültürü oluşturabilmek amacıyla bilim ve toplum alanında yeni destek programları geliştirme, mevcut destek programlarını yürütme ve koordine etme, bilim ve toplum alanında ulusal ve uluslararası işbirlikleri geliştirme ve topluma yönelik bilimsel etkinlikler düzenleyerek faaliyetlerini yürütme görevini üstlendiğini belirten Dr. İhsan Erdem Kayral, 4004, 4005 ve 4007 programlarına her türlü alanda hem üniversitelerden hem de diğer eğitim kurumlarından başvurular beklediklerini söyledi.



Bilgilendirme sunumu ve soru-cevap ile tamamlanan toplantının sonunda Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz tarafından sunumu gerçekleştiren TÜBİTAK Baş Uzmanı Dr. İhsan Erdem Kayral’a kendisi adına Adıyaman Üniversitesinde dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.
Kaynak: İHA