69 Yıllık Husumet Sona Erdirildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 69 yıldır arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan Tunç ve Çelik aileleri Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Gülenç, İlçe Müftüsü Durmuş ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı Gülenç: 'Dünya malı için insanların birbirleriyle kavga etmesi husumetli olmaları bizi derinden üzüyor. Bu tür sorunlar kardeşçe konuşup kavga etmeden giderilmeli'

69 Yıllık Husumet Sona Erdirildi
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 69 yıldır arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan Tunç ve Çelik aileleri Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle anlaştı.

Bismil ilçesine bağlı Meydanlık köyünde yaşayan Tunç ve bu köye bağlı Aşağı Kılavuz Tepe mezrasında oturan Çelik ailesi arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle 69 yıldır süren husumet barışla sona erdi.

Bismil Belediye Başkan Vekili Gülenç, İlçe Müftüsü Durmuş ve kanaat önderleri, Tunç ve Çelik ailesi üyeleri, söz konusu arazide bir araya geldi. Tunç ve Çelik aileleri, imzaladıkları protokolle husumetli oldukları araziyi paylaştı.

Gülenç, görevlerinin halkın arasındaki anlaşmazlıkları çözmek, barışı ve güvenliği tesisi etmek olduğunu belirterek, yıllardan beri süren anlaşmazlık nedeniyle 2 ailenin sürekli birbirilerini mahkemeye verdiğini, bazen de kavga ettiklerini söyledi.

"Bizi ve kanaat önderlerini kırmayıp fedakarlık yaparak anlaşmalarından dolayı her iki aileye de teşekkür ediyorum. Dünya malı için insanların birbirleriyle kavga etmesi husumetli olmaları bizi derinden üzüyor. Bu tür sorunlar kardeşçe konuşup kavga etmeden giderilmeli." diyen Gülenç, 2 tarafın da kardeşçe yaşamaları için birbirlerine biraz taviz vermeleri gerektiğini belirtti.

Gülenç, şöyle devam etti:

"Allah bize bu kadar güzel lütuflarda bulunmuş, mal mülk vermiş, az bir şey için insanlar birbirini kırmasın, birbirimiz ile paylaşalım, toprak herkese yeterlidir. Toprak ve mal mülk için birbirlerini öldürenler, kimisi ömür boyu cezaevinde kalıyor, kimisi yıllarını mahkemelere vererek hayatlarını heba ediyor."

Durmuş da "Barışa katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Kur'an aranızdadır. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavır içerisinde girmeyecek. Bu sözü her iki taraftan aldık, hiç kimse hiç kimseye ihanet etmeyecek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın." diye konuştu.

İlçedeki kanaat önderlerinden Ömer Çalın ise 1948 yılından bu yana 2 ailenin sürekli kavgalı olduğunu ifade ederek, "Allah muhafaza etmiş, birbirilerini öldürmemişler. Maddi manevi bir her iki aile birbirlerine zarar vermiş. Anlaşmazlık yaşanan 48 dönümlük araziyi ikiye böldük. Her bir taraftan 3'er metre alınarak yol yapılacak ve bu yolu herkes kullanacak. Ailelerin barışmasına çok sevindik." dedi.
Kaynak: AA