Van'da Ücretsiz Müzik Kursu Açıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik ücretsiz müzik kursu açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı, çocukların sanatsal becerilerini arttırmak için Kadın Yaşam Merkezi'nde ücretsiz müzik kursu açtı.

25 kişilik 2 sınıftan oluşan kursta, çocuklar, keman, org, piyano, bağlama, gitar dersleri alıyor. Müzik öğretmenlerince verilen derslere çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

Açılan kurslarla çocukların bireysel yeteneklerini gün yüzüne çıkarma şansı bulduklarını kaydeden Kültür İşleri Daire Başkan Vekili Selim Elhansu, bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi.

Elhansu ayrıca, "Belediye olarak çocuklarımıza böyle bir imkan sağladığımız için kendim adıma çok mutluyum. Çocuklarımız artık istedikleri alanda, istediği eğitimi alacaklar ve bunu günlük hayatlarına uygulayacaklar. Aslında bizim çocuklara sağladığımız bu eğitimi, çocuklar bir şans olarak algılayıp ona göre bu imkana dört elle sarılmalı. İnşallah bu eğitim onlar için güzel bir başlangıç olur. Kim bilir belki her biri ilerleyen yıllarda bu sebeple konservatuvar okur ve bizi mutlu ederek yaptığımız işin doğruluğuna katkıda bulunurlar." diye konuştu.

Kaynak: AA