UÜ Çevre Topluluğu'ndan Bursagaz'a Ziyaret

Çevreci yaklaşımlarıyla sektöründe örnek olan Bursagaz, Platinum LEED sertifikalı genel müdürlük binasında Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerini ağırladı.

UÜ Çevre Topluluğu'ndan Bursagaz'a Ziyaret
Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan 72 kişilik UÜ Çevre Topluluğu”na ev sahipliği yapan Bursagaz İş Mükemmelliği ekibi, sürdürülebilirlik yaklaşımı, emisyon takibi ve karbon ayak izi konularında detaylı bilgiler aktardı. Bursagaz İş Mükemmelliği Birimi çalışanları Burcu Özkarakaş, Samet Meriçli ve Murat Aksum’un gerçekleştirdiği program kapsamında öğrencilere ayrıca doğal gazın kimyası da anlatıldı.

Teknik gezi kapsamında Bursagaz’ın LEED Platinum sertifikalı genel müdürlük binasını gezen Uludağ Üniversitesi Çevre Topluluğu, LEED sertifikasyon süreçleri hakkında da bilgiler edindi. Genel müdürlük binası, teknik geziye katılan öğrencilerden tam not aldı.

Uludağ Üniversitesi öğrencilerini ve akademisyenlerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Bursagaz Yönetim Sistemleri Müdürü Halit Yılmaz, “Hem Bursagaz hem de EWE Turkey Holding olarak çevreye ve çevre ile ilgili yapılan bütün çalışmalara büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilir bir dünya anlayışı ile dünyamızı daha yaşanabilir kılmak adına gençlere büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyoruz. Bu doğrultuda, gençlere ilham vermek, aynı zamanda okul ve iş hayatlarında daha verimli yollar çizebilmelerine yardımcı olmak için çeşitli zeminlerde onlarla bir araya geliyoruz. Üniversitelerle iş birliğini önemsiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA