Türk Ve Yunan Yemekleri Aynı Sofrada Buluştu

'Tekirdağ&Dedeağaç Dostluk Birliği 1. Lezzet Şenliği Yeniyıl Etkinliği' gerçekleşti

Süleymanpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde, Dedeağaç Lokantacılar Odası, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası ile Tekirdağ Aşçılar ve Pastacılar Derneği'nin desteğiyle düzenlenen "Tekirdağ&Dedeağaç Dosluk Birliği 1. Lezzet Şenliği Yeniyıl Etkinliği" kapsamında Türk ve Yunan yemekleri, aynı sofrada buluştu.

Süleymanpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Ziyafet Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, aynı coğrafyayı paylaşan ama zaman içinde yöreleri değişen aynı toprakların insanlarının başta yemek olmak üzere pek çok ortak noktasının bulunduğunu söyledi.

Ziyaret ve geziler için Yunanistan'a gittiklerinde damak lezzeti sıkıntısı çekmediklerini ifade eden Eşkinat, "Yunanistan'da bizim damak tadımıza uygun yiyecek bulabiliyoruz. Yüzyıllar boyu birlikte yaşamış bu toplumlar özellikle baklava ve kahve örneğinde olduğu gibi 'hangisi bizim' gibi tatlı rekabete de girişebiliyorlar. Bu lezzetler bu toprakların kültürü, biz de bu toprakların evlatlarıyız." dedi.

Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfü Çebi de iki toplamın ortak yemek kültürlerini aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Gerçekleştirilen etkinliğin sadece damak ve yemek şöleni olmadığını ifade eden Çebi, "Bugün kültürlerimizi birleştiren, bizi birbirimize daha iyi tanıtarak kucaklaşmamızı sağlayacak bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Türk ve Yunan aşçıların yaptığı yiyecekler, katılımcılara ikram edildi.

Kaynak: AA