Türk Heyetinin Gazze Ziyareti

Heyet, Türkiye'nin destekleriyle inşa edilen 'FilistinTürkiye Dostluk Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Türk Heyetinin Gazze Ziyareti
Gazze Şeridi'ni ziyaret eden Türk heyeti, Türkiye'nin destekleriyle inşa edilen "Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi"nde incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Selami Kılıç, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz'dan oluşan Türk heyeti, Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'deki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 2011'de TİKA tarafından yapımına başlanan hastanenin bugün itibariyle inşaatı ve tıbbi teçhizatının tamamlandığını aktaran Kılıç, "Bugün biz Sağlık Bakanlığı heyeti olarak bu hastanede incelemelerde bulunmak için buradayız. Hem inşaat kalitesi açısından hem de tıbbi donanım ve cihaz açısından çok mükemmel standartlarda bir hastane yapmış olmanın da gururunu yaşıyorum." dedi.

Kılıç, Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin Filistin ve Türkiye sağlık bakanlıkları tarafından ortak olarak işletileceğini aktardı.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kılıç ayrıca, Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş'i makamında ziyaret ederek Gazze Şeridi'ndeki mevcut sağlık koşullarına ilişkin bilgi aldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Ebu Riş de Filistin davasına ve halkına verdiği destekten ötürü Türkiye'ye teşekkür etti.

Ebu Riş, Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin örnek bir hastane olacağını ifade etti.

Türkiye tarafından 2011 yılında yapımına başlanan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, Filistin'deki en büyük hastanelerden biri olacak.
Kaynak: AA