TÜ'de Azerbaycan Kültür Gecesi

Etkinlikte Azerbaycan'ın tarihi ve ülkenin kültür ögeleri öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerle sunuldu.

TÜ'de Azerbaycan Kültür Gecesi
Trakya Üniversitesinde (TÜ), düzenlenen etkinlikle Azerbaycan'ın tarihi ve ülkenin kültür ögeleri, üniversitede öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler tarafından sunulan gösterilerle tanıtıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ve Trakya Azerbaycan Birliğince TÜ Devlet Konservatuvarı Salonunda Azerbaycan Kültür Gecesi etkinliği düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversitelerinde çok sayıda uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

TÜ'nün, öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri olduğunu ve uluslararası öğrenci sayısının da hayli yüksek olduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde yaklaşık 2 bin 700 uluslararası öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin 2 bin 300'ü konumumuz ve misyonumuz gereğince Balkanlı öğrenciler. Geri kalan dört yüze yakın öğrencimizde dünyanın farklı yerlerinden. Azerbaycan'dan gelen 53 öğrencimiz var. Bu sayı belki istenildiği kadar çok değil ama artması için çalışma yapıyoruz. Biz Azerbaycanlı öğrencileri uluslararası yabancı öğrenci olarak görmüyoruz. Biz Azerbaycan'ı kardeşimiz gibi görüyoruz. Oradan gelen öğrencilerimizde bizim için yabancı öğrenci değiller. Biz onları kendi ülkemizin bir parçası olarak görüyoruz. Bu etkinlikte de bu birlikteliği göreceğiz. Biz Azerbaycanla kardeş bir topluluğuz, kendimizi hep bir olarak görüyoruz. Her zaman dediğimiz "tek millet iki devlet" diyoruz. Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğini de uluslararası öğrencilere yönelik yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Her zaman destekçisi olacağız."

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan da dernek olarak yaptıkları etkinliklerle TÜ'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ülkelerinin kültürlerini tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Etkinlikte, TÜ'de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler ülkelerine özgü halk oyunlarını sergileyip şiirler okudu.

TÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri de Azerbaycan müziklerini seslendirdi.

Etkinliğe, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, akademisyenler, öğrenciler ve kentte yaşayan Azerbaycanlılar katıldı.
Kaynak: AA