TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin Açıklaması 'Türkiye Ve Dünya Teknoloji Ağırlıklı İlerliyor'

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Teknoloji meselesi önemli. Gündemimize almamız lazım, önümüze koymamız lazım. Gece gündüz bu meseleyle çalışmamız lazım" dedi.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin Açıklaması 'Türkiye Ve Dünya Teknoloji Ağırlıklı İlerliyor'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmalarının Trakya etabı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Enis Sülün Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları Trakya etabında, Endüstri 4.0, Akıllı Ödeme Sistemleri, Güvenliği Dönüşümü ve Dijital Dünyada Pazarlama konularında sunumlar yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Biz Kalkınma Ajansı olarak dünyanın gittiği veya gitmeye çalıştığı yöne Trakya’mızı, Türkiye ile beraber Trakya’mızı, dünyanın gittiği rekabet ortamında, küreselleşen ortamda geleceğin Türkiye’sini, Trakya’sını hazırlamak istiyoruz. Tokyo’da, Paris’te, Newyork’ta neler yapılıyorsa, onu yapmak hatta daha fazlasını yapmak ve yaptırmak istiyoruz. Tabii ki el birliği ile iş birliği ile geleceğin ticaretinde, geleceğin iş şeklinde, bir şekilde organize etmek, buraya kanalize etmek istiyoruz. Biliyoruz ki Türkiye ve dünya teknoloji ağırlıklı ilerliyor, dijitalleşiyor. Bununla beraber ticaret de dijitalleşiyor. Dünyada genel ticaretin ortalaması yüzde 8-yüzde 9 ise e-ticarette Türkiye bunda yüzde 4 olsa da 18 milyar TL ile, önümüzdeki dönemde 36 milyar TL’ye çıkması bekleniyor. Klasik, rutin satın almasından daha ziyade internet üzerinden alışveriş yapıldığını bizlere gösteriyor. Bazen dile getiriliyor. Biz eskiden elektrik faturalarını, su faturalarını bankaya gider öderdik. Ama şimdi ne PTT şubesine gidiyoruz, ne banka şubesine gidiyoruz, ne bankacıyı görüyoruz ne de bankacı bizi görüyor. Başka alanlarda da bir çok işlemi görmeden yapmaya çalışıyoruz ve yapıyoruz da. Her ne kadar bir mal alırken ben klasik yöntemi sevsem de ceket alırken ona dokunmak istesem de dünya artık buraya gidiyor. Görmeden ceket alma, görmeden ayakkabı alma, görmeden fatura ödeme, görmeden araba alma, internet üzerinden her şeyi yapma imkanı sağlıyor ve dünya buraya gidiyor. Biz de Odalar ve Borsalar Birliği olarak başkanlarımızla beraber sizleri, bu alanda daha iyi yerlere getirebilmek için daha iyi temas kurabilmek için biz de bu yarışın gerisinde kalmayalım, onlarla beraber tüm dünyayla yarışalım hatta onlardan daha iyi olalım, bu rekabette yerimizi alalım istiyoruz" diye konuştu.

Bu manada yapılması gerekenleri yapmaya hazır olduklarını da altını çizen Şahin, "Bu anlamda ne gerekiyorsa, toplantıysa toplantı, teknolojik yatırımlar gerekiyorsa teknolojik yatırımları yaparak Trakya’nın müreffeh bir bölge Türkiye’nin 30 bin, 40 bin dolarlık gelir seviyesiyle müreffeh, gelişmiş bir ülke olması için elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız. Bu konuda zorunluluğumuz var. Bu bir zorunluluk. Biz de herkes gibi dünyanın neresinde olursa olsun hangi işlemler yapılıyorsa onun aynısını Çorlu’da, Lüleburgaz’da, Keşan’da, Edirne’de, Kırklareli’nin farklı yörelerinde, Saray’da, Şarköy’de küçük olsun büyük olsun bütün ilçelerimizde, köylerimizde, kasabalarımızda aynı seviyeye getirme, aynı müreffeh yaşamı getirme, aynı ticareti yaptırmak zorundayız. Bu anlamda sizlere vazife düşüyor, bizlere görevler düşüyor. El birliği ile inşallah bu işi başarmış olacağız" dedi.

"Gerçekten bu teknoloji meselesi önemli" diyen Şahin, "Gündemimize almamız lazım, önümüze koymamız lazım. Gece gündüz bu meseleyle çalışmamız lazım. Bu siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki sıkıntıların arasında burada bir günü bu işe, teknolojiye, e-ticarete ayırabiliyor olmamız lazım. Ayırırsak ve şimdiden bunu yaparsak gelecek 10 sene sonra biz eyvah dememiş oluruz. Bu yüzden bu önemi ve değeri anlayan iş adamlarımıza, iş kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Türkiye’nin geleceğini inşa edecek sizler, bu etkinliğe katıldığınız ve emek verdiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Demek ki Trakya iyi noktada duruyor, iyi yerde duruyor, bu meseleyi anlamış gözüküyor" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA